Lunch

Gezonde lunch: Veggie boterham

Lekker en gezond lunchen en dit ook nog eens gevarieerd doen, is niet gemakkelijk. Ik vind dat persoonlijk zelfs het moeilijkst. Voor ontbijt heb je havermout, yoghurt, granola, crackers, eitjes,… Noem maar op. Als lunch, blijf ik gemakkelijk steken op een boterham. Op dagen dat je van thuis uit werkt, is lunchen geen probleem. Een lekkere salade, snel een soepje in elkaar flansen of gewoon kijken wat je nog in de koelkast hebt liggen. Op werkdagen in the office, vind ik het moeilijk om mezelf te motiveren ‘eens iets anders’ te doen voor de lunch.

Ik ben die persoon die gewoon gaat voor twee of drie boterhammen met boterhamworst, hesp en/of kaas of salami. Daar eet ik dan altijd (maar dan ook echt altijd) een kiwi bij. En dan houdt het op. Als ik de avond voordien voor het slapen gaan mijn lunch moet klaarmaken, kom ik gewoon niet verder dan wat beleg tussen mijn brood knallen, mijn fruitjes wassen en klaar.

IMG_5229

Natuurlijk kan je zoveel leukere dingen doen met je lunch. Salades obv bulgur, quinoa, couscous of gewoon duizend en één groentjes met een lekkere dressing en kaas of een homemade soepje dat je meeneemt, maar ik moet toegeven dat ik ook gewoon echt héél graag brood eet. Maar dan ook echt héél graag. De geur en smaak van vers brood…. Ge-wel-dig!

Gelukkig kan je ook gezondere boterhammen meenemen dan eentje met hesp en kaas of salami en daar kan ik wel de motivatie voor vinden, want dat betekent dat ik nog brood mag eten, yes! Je kan gaan voor veggie boterhammen propvol groentjes en laat dat nu net datgene zijn dat ik voor jullie in petto heb.

IMG_5231

Ik gebruikte voor deze belegde boterham het speltbrood van Delhaize en sneed het in dikke sneden (je kan kiezen tussen de machine met dikke of die met dunne sneden als je je brood snijdt). Waarom kies ik dit brood? Omdat Delhaize er werk van gemaakt heeft hun broden gezonder te maken en er zoveel mogelijk zout uit te halen zonder in te boeten aan smaak, want we willen graag gezonder leven, maar het moet wel lekker blijven. Zo haalden ze maar liefst 55 ton zout uit hun broden. Alle kleine beetje helpen om die bloeddruk en hart- en vaatziekten onder controle te houden, niet? Daarom kies ik graag voor hun brood, omdat ik weet dat Delhaize er alles aan gedaan heeft het brood gezonder te maken en het toch lekker te houden.

Tijd voor het receptje? Dat dacht ik ook!

IMG_5236

Benodigdheden, voor 1 persoon

2 dikke sneden van het speltbrood van Delhaize

enkele schijfjes komkommer

1/2 avocado

handje rucola + een beetje citroensap, scheutje olijfolie, peper en zout

enkele schijfjes radijs

1 el platte kaas + tijm en oregano

IMG_5232

Bereiding:

Meng de eetlepel platte kaas met een beetje tijm en oregano (je kan ook gewone kruidenkaas kopen als je dit liever hebt) en smeer deze uit over één van de twee boterhammen. Daarop leg je enkele schijfjes avocado, komkommer en radijs. Was de rucola en sprenkel er wat olijfolie en citroensap over. Kruid met peper en zout en meng met je handen. Verdeel over de radijsjes en leg er je tweede boterham op. Snijd in twee en verpak om later als lunch op te eten.

IMG_5234

TIP 1: Ik pakte de boterhammen in in bakpapier om ze mooi te kunnen serveren en dit is beter dan aluminiumfolie of plastic folie.

TIP 2: Als je liever niet hebt dat je groentjes zo lang tussen je boterhammen zitten, kan je je brood en groentjes (al volledig voorgesneden) apart meenemen en smeren tijdens de lunch zelf. De Bentobox van BergHOFF, waar je voor kan sparen in Delhaize, is hier perfect voor omdat deze twee afgesloten delen heeft. Eén voor je boterhammen en potje platte kaas, de ander voor je groentjes.

IMG_5233

Veel lunchplezier!

IMG_5237

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *