Lunch,  Vis

Gerookte heilbot met gemarineerde courgette en witloof

De kerstvakantie zit erop. Ik had de tweede week vakantie genomen, dus voor mij is het vandaag extra hard pitsen om op het werk te geraken. De feesten zijn voorbij, de vakantie is voorbij,… Klaar om er opnieuw tegenaan te gaan. Gezond en wel. En hoe doen we dat beter dan met een lekkere salade? Een combinatie van gezonde vetten en lekkere groentjes, ideaal om je lichaam te voeden op de manier waarop het het verdient.

unnamed-5

Een salade is voor mij een héél ruim begrip. Velen denken meteen aan een kom gemengde sla als basis en daarop wat vis, vlees, andere groentjes, noten, kaas en een dressing. Voor mij kan een salade van alles en nog wat zijn en hoeft het zeker niet te beginnen met een berg sla. Ik eet vaak salades, maar niet zo vaak sla. De salade van vandaag is daar een perfect (en heerlijk) voorbeeld van.

Benodigdheden, voor 2 personen:

200 g gerookte heilbot (1 pakje)

1 courgette

2 witloofstronken

handvol hazelnoten

1/2 citroen

hazelnootolie

olijfolie

currypoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, chilivlokken

peper, zout

unnamed-6

Bereiding:

Draai de courgette door de spiraalsnijder en doe de slierten in een grote mengkom. Snijd de bittere kern uit de witloofstronken en snijd de rest in julienne. Voeg toe aan de courgettenoedels. Voeg vervolgens een scheut hazelnootolie, het sap van 1/2 citroen, een beetje chilivlokken, peper en zout toe. Meng goed en zet apart zodat de marinade wat kan intrekken.

unnamed-3

Verhit vervolgens een pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie bij. Voeg daarbij telkens 1/2 tl curry-, gember- en paprikapoeder. Laat de kruiden even meestoven en voeg dan een grote handvol hazelnoten toe. Laat een paar minuten bakken, maar let op dat ze niet aanbranden.

unnamed-4

Neem twee mooie borden en dresseer daarop de heilbot. Verdeel er de courgette-witloof mengeling over en werk af met de noten. Geef nog een flinke draai aan de pepermolen en je gezonde maaltijd is klaar! En in een mum van tijd nog wel.

Smakelijk!

unnamed-2

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *