Lunch

2x comfortfood-boterhammen

Eén van de dingen die voor mij bijna beter zijn dan het leven zelf? BROOD. Ik ben een echt broodmens en heb daar geen greintje schuldgevoel over. Ik eet het én ik geniet ervan.

Brood zelf maken, dat doe ik dan weer niet zo vaak maar omdat die hele lockdown mensen serieus aan het broodbakken heeft gezet, vond ik dat ook ik niet kon achterblijven. Ik voelde me wel zo vrij om een mix van Soubry te gebruiken en wel de ‘Boerenbrood‘ mix. Want boerenbrood, dat is altijd goed!

Je moet er nog gist, water, zout, boter en eventueel wat suiker aan toevoegen. Dan kneden – rijzen – kneden – oven en tadaaaa. Lekker broodje op je bord.

Wat het beleg betreft, maak ik me er met een schel kaas, parmaham of boter met korreltjes (ook wel gekend als hagelslag) vaak gemakkelijk vanaf. Maar als ik dan de moeite neem om mijn brood zelf te bakken, tja.. dan ga ik ook de moeite nemen om er iets extra lekkers mee te doen. Ik maakte twee comfortfood-boterhammen.

Lekker? Lekker! Komt ie.

Benodigdheden, voor 2 personen:

Boterham 1:

1 blik tonijn

1 el kappertjes

2 schijfjes augurk

verse peterselie

1 tl mosterd

1 el mayo

peper, zout

handvol geraspte emmentaler

Boterham 2:

2 eieren

1 grote tomaat

groene pesto

peper, zout

Bereiding:

Boterham 1:

Snijd de augurk in schijfjes en versnipper de peterselie. Meng onder de uitgelekte tonijn en voeg er de kappertjes en de mosterd en mayo aan toe. Meng en kruid met peper en zout. Verdeel over twee grote, dikke sneden van het versgebakken brood, verdeel er een royale hoeveelheid geraspte kaas over en zet tien minuten in een oven van 180°C, waarvan je de laatste drie minuten de grill aanzet. Uit de oven halen et voilà, een lekker hapje comfortfood als lunch.

Boterham 2:

Rooster twee dikke sneden van het versgebakken brood. Verhit ondertussen een klont boter in de pan en snijd de tomaat in dunne schijfjes. Smeer een laagje pesto op de geroosterde boterhammen en leg daarop de tomaat. Kruid met wat peper en zout. Bak twee spiegeleitjes, kruid ze met peper en zout en leg ze op de tomaat. Smakelijk!

Ziezo, twee keer een lekkere boterham voor de lunch. Mét homemade brood, hmmm.

Geniet ervan,

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *