Comfortfood,  Vlees

Hartige broodpudding

Brood, brood, brood! Zo verrukkelijk lekker. Ik hou van vele dingen in het leven. Chocolade, koekjes, chips, pasta, frietjes, soep, duizend-en-één soorten groenten en fruit,… Maar brood, brood heeft mijn hart gestolen. Ik kan gerust elke dag ’s morgens, ’s middags en ’s avonds brood eten en een gelukkig mens zijn.

Aangezien afwisseling altijd beter is, doe ik dat natuurlijk niet maar oh God, ik kan uren over brood babbelen. De geur van vers gebakken brood dat nog een beetje warm is, AM I RIGHT?

Oh, en kennen jullie die reclamespot ‘de ode aan brood’? Daar word ik nu eens echt rustig van. Zalig om naar te luisteren. Ken je hem niet? Check hem hier!

En dan nu over naar het recept? Ik maakte een hartige broodpudding. Yes, mét brood, mét kaas en mét spek. Yum!

Benodigdheden, voor 4-6 personen:

500 g brood naar keuze (ik nam volkoren)

8 eieren

360 ml melk

2 el mosterd

1 tl worcestersaus

peper, zout, tijm

250 g gemalen gruyère of emmentaler

200 g spekblokjes

verse peterselie

boter

Bereiding:

Snijd het brood in grote blokjes. Vet een ovenschotel in met een dun laagje boter. Klop de eieren los en voeg er de melk, mosterd, worcestersaus, peper, zout en 1 tl tijm aan toe. Klop goed los.

Leg de helft van het brood in de ovenschotel en verdeel daarover de helft van de kaas en de rauwe spekblokjes. Giet er de helft van het eimengsel over. Leg dan de rest van het brood, de kaas en de spekjes daarover en giet het laatste van het eimengsel erbij. Zet een drietal uur in de koelkast.

Verwarm vervolgens de oven voor op 180°C en bak 40 minuten. Werk af met verse peterselie.

Smakelijk!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *