Gevogelte

Kippenburgers met tzatziki en een salade

Wij zijn geen regelmatige vleeseters, maar als we vlees eten is het héél vaak kip. Kipfilet, kippenreepjes, gepaneerde kip, kippengehakt,… Kip in al zijn vormen. Wij proberen onze vleesinname te beperken tot 3 maal per week of minder ongeveer. De andere dagen eten we vegetarisch of vis of schaaldieren. De vleesindustrie is een zeer zware domper op het milieu en daar hebben wij (het lief en ik) toch wel wat aandacht voor. Toch willen we ook af en toe vlees blijven eten en dat doen we dan ook. En als we dat doen, dan doen we het goed! Met deze heerlijke gepimpte kippenburgers bijvoorbeeld.

9dc3808e-3901-47a1-85d7-7d757b571571

Benodigdheden, voor 2 personen:

Voor de burgers:

350-400 g kippengehakt

10 zwarte, ontpitte olijven

verse peterselie

sap van 1/2 citroen

peper, zout

bakboter

Voor de tzatziki:

1 potje Griekse yoghurt

sap van 1/2 citroen

1/3 komkommer

peper, zout

olijfolie

Voor de salade:

zakje gemengde sla

enkele schijfjes zoete puntpaprika

radijsjes

komkommer

kerstomaten

Bereiding:

Doe het gehakt in een mengkom en voeg het citroensap toe. Versnipper de verse peterselie en snijd de olijven in kleine stukjes en voeg toe. Kruid met een beetje peper en zout en meng met je handen. Vorm er 4 burgers van, 2 per persoon. Verhit een klont boter en bak de burgers. Korst ze aan op hoog vuur en laat verder garen op laag vuur. Dit duurt wel ongeveer een goede 10 minuten.

Maak ondertussen de tzatziki door de yoghurt in een kommetje te doen en een scheutje olijfolie en peper en zout toe te voegen. Snijd de komkommer in hele fijne blokjes. Laat hierbij de schil aan de komkommer. Meng de blokjes onder de yoghurt en zet apart.

Neem twee borden en maak hier de salade op aan de hand van alle bovenstaande groentjes en kruid met wat peper. Neem twee burgertjes per persoon en leg deze op het bord. Schep er een flinke kwak tzatziki langs en het genieten kan beginnen.

Smakelijk!

e9650951-e478-4717-8a72-7f0e7035e8e2

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *