Comfortfood,  Ovenschotels,  Vlees

Enchiladas met kipgehakt

Hmm, deze enchiladas met kipgehakt… YUM, zo lekker! Al is de Mexicaanse keuken eentje waar ik niet zoveel inspiratie uit haal. We kunnen niet àlle keukens geweldig vinden, hé. Het is niet dat ik deze keuken niet lekker vind en een chili of een taco kan me zeker al eens flink smaken, maar over het algemeen is het vaak.. En kaas en brood en vlees en aardappelen en bonen. Too much for me.

Maar als we het dan over enchiladas hebben, dan vind ik het wel een toppertje op vlak van comfortfood. Je kent het wel, van die dagen dat het regent en grijs is buiten, dat je zin hebt in een flinke schotel comfortfood. Liefst met kaas. Dan zit je helemaal goed met deze enchiladas. Super lekker!

Benodigdheden, voor 2-4 personen:

Voor de saus:

2 wortelen

400 ml passata

1/2 rode peper

oregano, peper, zout, olijfolie

Voor de wraps:

4 grote tortillavellen

1/2 rode peper

1 courgette

400 g kipgehakt

150 g emmentaler, geraspt

peper, zout, olijfolie

Bereiding:

We beginnen met het maken van de saus. Schil de wortelen en snijd in kleine blokjes. Versnipper de rode peper. Verhit een flinke scheut olijfolie in een sauspan. Voeg er de wortelen en rode peper aan toe en stoof enkele minuten aan. Voeg de passata toe en kruid met peper, zout en oregano. Breng aan de kook, zet het vuur dan op middellaag en laat rustig verder pruttelen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Versnipper ondertussen de rode peper. Snijd de courgette in kleine blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Voeg er de courgette aan toe en na enkele minuten de rode peper. Bak kort mee en voeg dan het gehakt toe. Bak mee totdat het gaar is. Kruid stevig met peper en zout en voeg de helft van de geraspte kaas toe. Meng en haal van het vuur.

Verhit de tortillavellen lichtjes in de microgolfoven, zo’n 20 seconden (zodat ze makkelijker plooibaar zijn) en verdeel de vulling over de vier vellen. Plooi dicht en leg ze met de opening naar onder.

Giet de saus over de gevulde tortilla’s en werk af met de rest van de kaas. Zet het geheel 20 minuten in de oven of totdat de kaas goudbruin is.

Tips:

  • Hoeveelheden: Wij aten de enchiladas met een grote salade on the side, dus wij hadden met één enchilada per persoon voldoende. Al zal een grotere eter of als je het zonder salade eet er zeker twee op kunnen. Probeer op basis daarvan te bekijken hoeveel enchiladas je maakt.
  • Dat gezegd zijnde: De enchiladas zijn de volgende dag nog lekker als restje dus je moet zeker geen bang hebben om teveel te maken 😉
  • Niet zeker hoe je de tortillavellen plooit? Leg een streep in het midden. Plooi de kortste randjes om het gehakt en rol vervolgens op in de lengte.

Smakelijk,

Laurence

Benieuwd naar welk ander comfortfood ik nog voor jou in petto heb? Check dan zeker mijn pagina ‘Comfortfood’ voor meer inspiratie of volg gerust mee op Instagram en TikTok waar ik dagelijks voor lekkere inspiratie zorg!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Enchiladas met kipgehakt

As Cooked By Ginger
Heerlijke enchiladas met kipgehakt. Met het vlees, de tomatensaus en de kaas is het echt comfortfood op haar best!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de saus

  • 2 wortelen in kleine blokjes
  • 400 ml passata
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 1 tl oregano
  • peper, zout
  • olijfolie

Voor de tortilla's

  • 4 tortillavellen groot
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 1 courgette in kleine blokjes
  • 400 g kipgehakt
  • 100 g emmentaler geraspt
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

Voor de saus

  • Verhit een flinke scheut olijfolie en bak er de wortelen en rode peper in aan. Voeg na enkele minuten de passata toe en kruid met oregano, peper en zout.
  • Breng aan de kook, zet het vuur wat lager en laat rustig verder pruttelen terwijl je de vulling voor de tortilla's maakt.

Voor de tortilla's

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie en bak er de courgette in aan. Voeg na enkele minuten de rode peper toe en een minuut later het gehakt.
  • Bak totdat het gehakt gaar is. Kruid stevig met peper en zout en voeg de helft van de emmentaler toe. Meng en haal van het vuur.
  • Verhit de tortilla's een 20-30 tal seconden in de microgolfoven zodat ze beter te plooien zijn.
  • Leg in het midden van elke tortilla een flink hoopje vulling. Rol op en leg in een ovenschotel.
  • Giet de saus over de vier tortilla's en eindig met de rest van de kaas.
  • Bak 20 minuten en serveer.

Notities

  • Je kan dit gerecht gewoon zo eten, dan raad ik 2 enchilada’s per persoon aan. Als je het met een uitgebreide salade eet (een optie die ik zelf verkies), dan heeft de gemiddelde mens voldoende met 1 enchilada. 
  • Je kan de emmentaler ook vervangen door cheddar.
  • Je kan altijd extra ingrediënten toevoegen aan de saus zoals sjalot, paprika, maïs,.. 
Trefwoord Enchilada, Kip, Tortilla

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept