Salades,  Super Healthy,  Vis

Gegrilde polpo salade

Wanneer husband kookt, dan is het ofwel pasta met spekjes en tomatensaus ofwel all things vis. Hij houdt ervan om naar de lokale visboer te gaan en er iets lekkers uit te kiezen. Dat gaat van roze garnalen om te peuzelen, sardientjes of inktvis op spiesjes naar een heerlijke dorade of zeebaars. Liefst op de barbecue met niets meer dan een lekkere salade bij. Ik kan het u vertellen, dat smaakt!

Wij zijn al jaar en dag fan van polpo, op alle mogelijke manieren klaargemaakt. We love it! De visboer heeft het vaker niet dan wel, maar dan kunnen we gelukkig ons hart gaan ophalen bij Delhaize. Zij hebben altijd zowel gekookte inktvis als de gekookte inktvisarmen (polpo) die we nodig hebben voor deze verrukkelijke salade. Vandaag deelt husband eindelijk zijn secret recipe met ons. Het is een heel gemakkelijk gerechtje om te maken maar key is dat je tomaten kraakvers en kwaliteitsvol zijn én dat je een goede olijfolie gebruikt.

Benodigdheden, voor 2 personen:

200 g gekookte inktvis

200 g polpo (gekookte inktvisarmen)

125 kwaliteitsvolle tomaten (voorbeeld)

300 g gekleurde kerstomaten

40 g appelkappertjes

handje versnipperde bladpeterselie

1/2 citroen

olijfolie

peper, zout

Bereiding:

Smeer de polpo in met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet apart.

Snijd de tomaten in schijfjes en de kerstomaten in vier. Doe in een grote mengkom en voeg de gekookte inktvis toe. Snijd de steeltjes van de kappertjes en halveer. Voeg ook toe samen met de fijn versnipperde peterselie. Giet een flinke hoeveelheid olijfolie en het sap van de citroen bij de salade. Kruid stevig met peper en zout en meng goed. Zet in de koelkast.

Verhit een grillpan tot deze erg heet is en schroei de polpo in een vijftal minuten aan totdat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Leg op de salade en serveer.

TIP 1: Lekker zo, maar wij vinden het ook lekker om de polpo koud te laten worden in de koelkast met de rest van de salade en dan pas te eten.

TIP 2: Serveer met Turks brood en een veldsla- of rucolasalade.

Smakelijk!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *