Veggie

Spinazieburgers met halloumi en balsamico

Hoho, vandaag heb ik toch wel een toppertje voor jullie. Een heerlijke vegetarische burger. Het was een beetje zoeken met de hoeveelheden, maar niks dat niet opgelost kon worden met wat paneermeel :). Ik ben DOL op burgers. Maar echt helemaal verzot erop. Ik lust ze in alle vormen, maten, geuren en kleuren. Vegetarisch of een dikke vleesburger, verschillende soorten kaas, groentjes, sauzen, dressing,.. Ik lust ze allemaal. Gimme gimme gimme. Een paar jaar geleden zijn het lief en ik naar New York gegaan. Het walhalla van de burgers. We zijn daar in een bistrootje een burger gaan eten. Holy moly, het beste ding dat ik ooit gegeten heb. Ik zou zo terug naar New York reizen, gewoon voor die burger. Zo zou ik veel reizen opnieuw kunnen maken, gewoon voor een paar dingen die er geweldig waren. Praag voor de hotdogs en de lakens in dat ene hotel die we wilden stelen maar niet in onze koffer kregen zonder op te vallen. Marrakech voor de beste freaking massages ter wereld. New York voor de burgers en gewoon, ja, alles. Bali voor het geloof, de natuur en de noedelsoepen. En ja, zo kan ik nog wel even doorgaan. We zullen maar bij de spinazieburgers van vandaag blijven.

Benodigdheden, voor 2 personen:

250 g verse spinazie voor de burgers

1 rode ui

1 teentje look

1 ei

paneermeel

zakje geraspte kaas, ik nam Emmentaler

peper, zout, cayennepeper

broodje naar keuze, ik nam een meergranen waldkorn broodje

haloumi

balsamico

zilveruitjes

enkele kerstomaatjes

enkele ringen rode ui

image

Bereiding:

Snijd de spinazie in fijne stukjes. Snijd de ui en de look fijn en doe samen in een kom. Voeg de Emmentaler toe, ik deed het wat op gevoel, maar ik denk dat ik er misschien 80 g ingedaan heb. Voeg het ei toe en peper, zout en cayennepeper. Doe er paneermeel bij en meng. Doe in de blender en pulseer een aantal keer totdat het een redelijk homogeen geheel wordt. Wanneer het te nat is, kan je wat paneermeel toevoegen. Als het te droog is, doe je er een scheutje water bij. Vorm burgers van het mengsel en leg op een bord bedekt met bloem en doe ook wat bloem op de bovenkant van de burgers. Zet even in de koelkast.

Verwarm een pan voor de burgers en een grillpan voor de haloumi. Snijd de kerstomaatjes in twee. Begin de burgers te bakken. Korst aan op hoog vuur en laat verder warm worden op een lager vuurtje.

Snijd een paar schijven van de blok haloumi en grill in de grillpan. Haloumi smelt niet bij hoge temperatuur, ideaal om te grillen.

Snijd het broodje in twee en doe balsamico op het broodje. Leg er de burger op en daarna de gegrilde haloumi. Doe er een kerstomaatje bij en de uiringen en een zilveruitje en werk af met nog wat balsamico en een draai aan de pepermolen.

Wij aten er een slaatje bij van spinazie, zilverui en kerstomaat.

Geniet ervan!

image

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *