-
Shakshuka met feta en kikkererwten
Laten we het even over ‘shakshuka’ hebben. Toen ik de term voor de eerste keer hoorde, dacht ik dat het een soort van slagzin/woord was, zoals bijvoorbeeld ‘boomshakalaka’. Even aan komen lopen, iets cool doen en dan ‘shakshukaaaa’ zeggen. Klinkt zo logisch, toch? Bleek dat natuurlijk helemaal niet het geval te zijn en was het gewoon nog iets véél beter,…
-
Pompoenlasagne
Deze pompoenlasagne staat al een eeuwigheid klaar om geschreven te worden, maar er kwam precies vaak iets tussen. Spijtig, want het is best een toppertje. Comfortfood, zonder extreem ongezond te zijn. Vegetarisch, wat altijd een plus is en tja.. Pompoen. Need i say more?! Yum! Lasagnes maken is gewoon leuk. Alles voorbereiden om dan uiteindelijk aan je laagjes te beginnen.…
-
Wok met peultjes, shiitake en groene kool
Haaa wokken, het is zo fijn. Gewoon een grote pan erbij nemen. Er alles in werpen wat je maar kan vinden + alle kruiden die je in je kast hebt staan + alle Oosterse extraatjes die je nog in huis hebt en: KLAAR. Toegegeven, dat is misschien een beetje met de haren getrokken, maar uiteindelijk komt het er wel op…
-
Gepofte zoete aardappel met ei en kaas
Even een ‘het leven zoals het is’-stukje. Terwijl ik dit aan het schrijven ben, ben ik met één voet met het wipstoeltje aan het wiegelen, waar een lieve, kleine jongen in ligt die sinds een weekje niet meer mee doet aan in slaap vallen. De ‘ik weiger om in slaap te vallen’-fase. Of het daadwerkelijk een fase is, weet ik…
-
Ovenschotel met tomaat en halloumi
Ovenschotel met tomaat en halloumi. Als husband de vraag ‘wat eten we vandaag?’ stelt en ik het woord halloumi er tussen gooi, dan is alles dik oké. Ik ken weinig mensen die zo graag halloumi eten als husband. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van halloumi, maar husband zou er mee trouwen als hij kon. Zelfs als ik er alles…
-
Lasagne van gegrilde groentjes
Om één of andere reden eet ik echt graag lasagne en dat moet zeker niet altijd de klassieke zijn. Er is iets aan de laagjes, kaas, groentjes,… dat het zo heerlijk maakt om je tanden in te zetten. Toch? Het is ook een geweldig gerecht om te maken wanneer je gasten over de vloer krijgt. Je kan het altijd op…
-
Salade van geroosterde appel, courgette en geitenkaas
Bonjour! Laten we het even over fruit in je eten hebben. Voor mij is dit de regel: Is de maaltijd warm dan liefst fruit-arm, is de maaltijd koud dan doe je met fruit niets fout’. Ik wil géén warm fruit in mijn warme maaltijden. Nope, nee, niet doen. In mijn salades en koude gerechten daarentegen. Gimme gimme gimme! Daarom ben…
-
Groene pastasalade
Er zijn zo van die warme zomerse avonden waarbij je gewoon geen zin hebt in warm eten. Ik bedoel dan niet zozeer warme zomerse avonden, maar eerder bloedhete, laffe avonden zonder ook maar één zuchtje wind of een paar graden minder wanneer de zon ondergaat. Puf, puf, puf,.. Insert: Groene pastasalade! Klagen mogen we niet, natuurlijk. Een zon die schijnt is…
-
Tahini yoghurt met kruidige groentjes
Een juiste titel voor dit gerecht uitvinden, was geen simpele opdracht. Je wilt geen te lange titel, maar je wilt iedereen wel overtuigen dat het om een op en top gezond, overheerlijk, verrukkelijk gerechtje gaat. Want dat is deze tahini yoghurt met kruidige groentjes absoluut. Op een avond was ik alleen thuis en had ik ergens een foto zien waaien…
-
Bulgursalade met kikkererwten en granaatappel
Wanneer de zomer eraan komt, word ik altijd heel gelukkig van frisse, lichte en gezonde salades. Perfect als licht avondmaal, eventueel met een stukje vis of vlees erbij, maar ook ideaal als lunch of bijgerecht bij de barbecue. Genieten! Gelukkig is Bosto er om me daarbij een handje te helpen. Zij hebben enorm veel lekkere dingen in hun gamma die…