Super Healthy,  Veggie

Courgettenoedels met romige geroosterde tomatensaus

Ik heb ein-de-lijk een spiraalsnijder en ik ben van plan deze gretig te gebruiken. Tot nu toe maakte ik mijn courgettenoedels met de dunschiller en deze lapjes courgette sneed ik met de hand dan nog eens in dunne sliertjes. Telkens ik een spiraalsnijder wou gaan kopen, was deze uitverkocht. Op een dag had ik er genoeg van en heb ik er eentje online besteld en hop, spiraalsnijder aanwezig tussen het keukenmateriaal. Gezien het ’40 dagen zonder vlees’ is en ik me er een beetje aan wil houden, maakte ik er een vegetarisch, romig tomatensausje bij. Zeer lekker en zeer gezond.

unnamed

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 courgettes

bakje kleine trostomaten (iets groter dan kerstomaten)

2 flinke el (lactosevrije) platte kaas (bv Philadelphia)

1 ui

verse basilicum

snufje chilipoeder, rozemarijn en oregano

lookpoeder

peper, zout

olijfolie

unnamed (6)

Bereiding:

Leg de tomaten op een bakplaat. Snijd de ui in grove stukken en leg deze er ook bij. Doe er wat olijfolie over en peper en zout en zet 30 min in de oven op 180°C.

Snijd ondertussen de courgettes in slierten. Ik deed het dus met mijn gloednieuwe spiraalsnijder. Zet apart. Wring eventueel wat uit om overtollig vocht te vermijden.

Haal de tomaten uit de oven en doe in een pot. Mix tot een gladde saus. Voeg peper, zout, chilipoeder, lookpoeder en verse basilicum toe naar smaak. Voeg 2 grote eetlepels roomkaas toe en mix. De saus is nu klaar.

Stoof de courgettenoedels aan in een scheut olijfolie en kruid met wat peper, zout, rozemarijn en oregano. Schep in twee borden. Doe er wat lepels saus over en werk eventueel af met wat parmezaan.

Lekker!

Eet smakelijk.

unnamed (1)

 

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *