Gevogelte,  Ovenschotels,  Super Healthy

Ovenschotel met kip, mozzarella en groentjes

Ovenschotel met kip, mozzarella en groentjes. Haaa, het is weer weekend en daar houden we van. Werken kan je echt in een sleur brengen. Elke dag naar het werk, de hele dag werken en dan weer terugkeren. Eten, slapen en dan weer werken. Tijdens het weekend kom je dan in een andere wereld terecht. Uitslapen (als je nog geen kinderen hebt dan toch), op het gemak zijn, kunnen doen wat je wilt, geen regels,… Weekwereld vs weekendwereld. Weekendwereld for the win!

Back to the food

Maar goed, terug naar het eten, daar komen jullie voor. Deze ovenschotel met kip, mozzarella en groentjes is licht, gezond, kruidig en héél erg lekker. Ik flanste hem in elkaar tijdens het leegmaken van de koelkast. Ik had niet echt een maaltijdplan en wist dat er een aantal groentjes bijna aan hun einde waren gekomen en dan schiet ik in actie, natuurlijk. As cooked by Ginger to the rescue. Wééral een paar groentjes van een droevige dood gered. Ik deed er wat kip, kaas en heerlijke kruiden bij en het werd een super lekkere en gezonde maaltijd.

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 kipfilets (400 g)

200 g verse spinazie

1/2 groene paprika

1 rode paprika

3 tomaten

200 g champignons

200 g geraspte mozzarella

1 sjalot

1 el tomatenpuree

kurkuma, currypoeder, paprikapoeder, peper en zout

olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de ui, paprika’s, tomaten en champignons in blokjes. Snijd de kip in reepjes of blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in de wokpan en stoof de ui glazig. Voeg de kip toe en kruid met 1 tl paprikapoeder en 1/2 tl currypoeder en peper en zout. Korst de kip aan en voeg vervolgens de paprika en champignons toe. Laat zo’n 5 tal minuten roerbakken op middelmatig vuur.

Voeg de tomatenpuree toe, roer goed, laat een minuutje mee bakken. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan. Laat aanstoven totdat het een sausje wordt. Roer regelmatig. Voeg de spinazie toe en meng totdat deze volledig geslonken is. Kruid nu met peper, zout, wat extra paprikapoeder en 1/2 tl kurkuma. Voeg vervolgens de kippenblokjes toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel indikken zodat het eindresultaat niet te nat zal zijn. Schep vervolgens de volledige groenteschotel in een ovenschotel. Verdeel er de geraspte mozzarella over en zet het geheel 10 minuten in de oven en zet de laatste 3 minuten de grill aan zodat de kaas een goudbruin kleurtje krijgt.

Tips:

  • Voorbereiding: Je kan deze schotel volledig op voorhand klaarmaken en de gewenste portie opwarmen wanneer je gaat eten. Je kan ook enkel de groentemengeling maken en wanneer het tijd is om te eten, deze opwarmen in de microgolfoven of de oven. De kaas er vervolgens over doen en afbakken tot de kaas goudbruin is.
  • Voorbereiding: Als je graag aan mealprep doet, kan je deze groentemengeling volledig maken, laten afkoelen en invriezen. Zo kan je op drukke avonden gewoon de saus laten ontdooien, kaas erover en de oven in. Makkie!
  • Variatie: Varieer gerust met de groentjes. Gele paprika ipv groene, een andere soort champignons, aubergine, courgette, boerenkool.. allemaal groentjes die lekker zijn in een gerecht als deze.
  • Serveersuggesties: Wij eten deze maaltijd altijd met een stukje frans brood, ciabatta of naanbrood. Maar je kan gerust pasta afkoken, onder de saus doen en dan alles samen nog even de oven in. Rijst kan ook! Of gewoon een salade on the side.

Bewaren:

  • Je kan de leftovers van dit gerecht nog twee dagen nadien opeten. Bewaar het in een afgesloten doos in de koelkast.
  • De saus kan bewaard worden in de diepvries. Het is hierdoor een goed gerecht om te mealpreppen.

Eet smakelijk!

Laurence

Zin gekregen in hartverwarmende ovenschotels? Check dan zeker mijn pagina ‘ovenschotels’ voor meer inspiratie. Je kan me ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Ovenschotel met kip, mozzarella en groentjes

As Cooked By Ginger
Een gezonde, lekkere ovenschotel met kip, mozzarella en groentjes zoals spinazie, paprika en champignons. Voedzaam én verrukkelijk!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 sjalot versnipperd
  • 400 g kipfilet in blokjes
  • 1/2 groene paprika in reepjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 200 g champignons in 2 of 4 gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 tomaten in blokjes
  • 200 g verse spinazie
  • 250 g geraspte mozzarella
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl currypoeder
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit een scheut olijfolie en bak de sjalot glazig. Voeg de kip toe en kruid met paprika- en currypoeder en peper en zout. Korst aan in enkele minuten.
  • Voeg vervolgens de groene en rode paprika toe, samen met de champignons. Bak een vijftal minuten. Zet het vuur wat lager zodat de groentjes en de kip kunnen garen zonder aan te branden.
  • Doe de tomatenpuree bij het geheel en bak een minuutje mee. Roer goed.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en stoof totdat het geheel een sausje wordt. Roer regelmatig en voeg de spinazie toe. Laat slinken.
  • Kruid met peper, zout en de kurkuma en meng nog eens goed.
  • Schep alles in een ovenschotel. Verdeel de mozzarella over het geheel. Bak 10 minuten of totdat de mozzarella goudbruin is. Serveer.

Notities

  • Deze schotel is lekker om zo te eten, maar je kan hem ook serveren met rijst of brood. 
  • Experimenteer gerust met kruiden als tijm, gember, rozemarijn,.. Laat je creativiteit de vrije loop. 
Trefwoord Kip, Ovenschotel

15 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept