Comfortfood,  Pasta

Tortellini met een saus van boschampignons

Oh my god, deze saus is goddelijk. Al zeg ik het zelf. Ik eet bijna niet zo vaak roomsauzen, maar voor deze maak ik graag een uitzondering. Ik zag onlangs in de winkel verse tortellini’s van eekhoorntjesbrood liggen en die kon ik niet laten liggen. Al snel maakte ik de associatie met een sausje van boschampignons. En hop, een heerlijk receptje werd geboren. Veggie en al. Niet zo top gezond hoor. Maar ach, calories don’t count on the weekend. Over de saus zelf had ik een vaag idee over hoe ik hem wou maken en ik improviseerde gaandeweg. En… hij was écht goed. En niet moeilijk. Zeker zelf eens proberen.

IMG_0649

Benodigdheden, voor 2 personen:

200 – 250 g tortellini van eekhoorntjesbrood

250 g boschampignons

250 ml (lactosevrije) light room, die van Dilea is heel goed.

1 glas droge witte wijn

300 ml kippenbouillon

1 sjalot

ongeveer 50 g geraspte parmezaan

peper, zout, olijfolie

Afwerking: geraspte parmezaan en handvol versnipperde verse peterselie

IMG_0651

Bereiding:

Versnipper de sjalot en snijd de boschampignons grof. Stoof aan in een goede scheut olijfolie en kruid met peper en zout.

Voeg na een paar minuten de witte wijn toe en laat inkoken. Als de saus niet meer naar alcohol ruikt, is het ingekookt. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat inkoken. Wanneer het geheel wat dikker begint te worden en het vocht dus wat meer weggekookt is, voeg je de parmezaan toe. Roer goed totdat alles gesmolten is.

Voeg vervolgens de room toe en laat een paar minuten inkoken op hoog vuur en zet dan op een laag vuur om nog een kleine tien minuutjes verder te pruttelen.

IMG_0650

Kook ondertussen de tortellini’s gaar zoals aangewezen op het pakje. Als het verse zijn, duurt het meestal maar een paar minuten.

Rasp wat parmezaan en versnipper de peterselie.

Gooi de tortellini’s af en verdeel over twee pastaborden. Doe er een goede lepel saus over en werk af met de parmezaan en peterselie.

Overheerlijk, beloofd.

Buon appetito!

IMG_0652

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *