Comfortfood,  Pasta,  Vlees

Penne met kip en pesto

Een heerlijk, snel, simpel pastagerecht met maar weinig ingrediënten. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Als kersverse – voor de tweede keer – mama en dus een gezin van een man met lange werkuren, een peuter van twee, een pasgeboren baby en ik als zelfstandige, heb ik momenteel nood aan receptjes die snel op tafel staan. Laat dit er nu net zo eentje zijn. Een pasta die in 20 minuten op tafel staat, check!

Als pasta gebruik ik hier de pasta obv bruine rijst, die behoort tot het nieuwe bio gamma van Delhaize. Als je de pasta zo proeft, smaak je inderdaad rijst maar tijdens het eten van dit gerecht in zijn geheel, smaakte het gewoon naar pasta. Een heel leuk product om eens mee af te wisselen dus.

Zullen we aan het koken slaan? Hier gaan we!

Benodigdheden, voor 2 personen:

230 g penne obv bruine rijst (of een andere pasta naar keuze)

1 kipfilet (200g)

2 el pesto

20-30 tal kerstomaten

handvol pijnboompitten

parmezaan

verse basilicum

olijfolie, peper, zout

Bereiding:

Tref de voorbereidingen door water aan de kook te brengen, je kip in blokjes te snijden, je kerstomaten te halveren en alvast wat parmezaan te raspen. Rooster je pijnboompitten in een droge koekenpan op het vuur.

TIP: Je kan om de zoveel tijd een grote hoeveelheid pijnboompitten roosteren en deze in een afgesloten pot bewaren. Altijd handig om bij de hand te hebben en het spaart je weer wat tijd uit.

Breng de pasta aan de kook en verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Voeg er de kip aan toe en kruid stevig met peper en zout. Bak totdat de kip mooi goudbruin en bijna gaar is. Voeg vervolgens de kerstomaten toe en bak enkele minuten mee. Zet het vuur een beetje lager en voeg de pesto toe. Meng goed en giet er een scheutje van het kookwater van de pasta bij.

Giet de pasta af en voeg toe aan de pan. Meng goed en verdeel over twee borden. Werk af met de pijnboompitten, parmezaan en verse basilicum.

Dat was snel, hé. Enjoy!

Laurence

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *