Comfortfood,  Pasta,  Vis

Pasta met gerookte zalm en rucola

Pasta met gerookte zalm en rucola. Wanneer we pasta eten, dan is het feest. Het is namelijk één van mijn lievelingsdingen om te eten én om te maken. Er zullen weinig pastagerechten zijn die ik niet lust of die ik niet leuk vind om te maken.

Pasta voor iedereen!

Het is ook fijn om te maken omdat iedereen het altijd lekker vindt. Pasta is een veilige optie voor kindjes, voor feestjes, voor etentjes,.. Iedereen lust het en dat maakt het een topper om in te zetten bij gelegenheden.

Gerookte zalm & rucola

Pasta met gerookte zalm en rucola kan misschien klinken als een ietwat vreemde combinatie maar het is echt lekker, ik beloof het! De rucola zorgt voor een krachtige smaak, de zalm voor het zoutige en dat combineren we met een lekkere roomsaus op basis van witte wijn. Zo’n smakelijk gerechtje!

Wat heb je nodig?

  • Pasta: ik nam rigatoni omdat ik het voor dit gerecht wel fijn vind een korte pasta te gebruiken
  • Room: ik gebruik de culinaire room 20% van Balade. Die is een beetje lager in vet, maar schift helemaal niet snel waardoor je zeker kan zijn dat je saus altijd lukt.
  • Gerookte zalm
  • Verse bieslook: gedroogde kan ook
  • Rucola
  • Kerstomaten
  • Witte wijn: droge
  • Groentebouillonblokje

Wat moet je doen?

Je begint met het koken van de pasta en het klaarzetten van al je ingrediënten. Halveer hierbij uw kerstomaten en versnipper de bieslook. Hak de rucola ook wat grof. Verdeel in twee delen.

Verder kan je gewoon alle ingrediënten klaarzetten. Zet ook je room al uit, zodat deze tot kamertemperatuur kan komen. PS: vergeet je water van de pasta niet stevig te zouten.

Verwarm dan een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en stoof er de bieslook en de helft van de rucola in aan. Voeg na een minuutje de kerstomaten toe en kruid stevig met peper en zout.

Wanneer de kerstomaten wat wakker beginnen te worden, giet je de witte wijn erbij. Vervolg met het bouillonblokje. Verkruimel dit boven de pan en laat de witte wijn uitkoken. Dan mag je daar de room bij gieten en zet het vuur meteen ook wat lager. Laat de saus op het gemakje indikken. Scheur ondertussen de gerookte zalm in reepjes met je handen en voeg toe aan de saus.

Als de saus een beetje ingedikt is, voeg dan de rest van de rucola toe en meng deze onder de saus. Kruid wat bij met peper. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed. Serveer en laat het smaken!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Rucola: Eet je niet graag rucola? Je kan dit gerust vervangen door verse spinazie.
  • Gerookte zalm: Je kan ook voor verse zalm gaan. Bak deze dan in stukjes aan samen met de kerstomaten.
  • Op voorhand maken – optie 1: Je maakt de saus en kookt de pasta een minuutje korter en je houdt beide apart (doe een klein beetje olijfolie onder de pasta zodat deze niet gaat plakken). Als je wilt eten, warm je de saus op op het vuur en voeg je de pasta toe (die je eventueel al kort hebt opgewarmd in de microgolfoven) en warm je dit door.
  • Op voorhand maken – optie 2: Je maakt het gerecht volledig en houdt een beetje room of kookvocht apart dat je toevoegt bij het opwarmen. Warm op in de microgolfoven. Op het vuur duurt het langer en gaat je pasta te fel doorgaren.
  • Op voorhand maken – optie 3: Je maakt enkel de saus volledig op voorhand en warmt deze op wanneer het tijd is om te eten en je kookt de pasta à la minute. Deze voeg je dan warm toe aan de opgewarmde saus.
  • Bewaren: Deze pasta met gerookte zalm en rucola blijft nog twee dagen goed in de koelkast. Warm hem maximaal één keer opnieuw op.

Smakelijk!

Zin in meer lekkere, gemakkelijke en snelle pasta’s zoals deze? Wat dacht je van deze gerechten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Pasta met gerookte zalm en rucola

As Cooked By Ginger
Een super lekkere en snelle pasta met gerookte zalm en rucola met een saus op basis van room en witte wijn. Heerlijk lekker!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 grote pan met hoge randen

Ingrediënten
  

  • 230 g rigatoni of andere korte pasta naar keuze
  • 10 stengels bieslook versnipperd
  • 75 g rucola grof gehakt
  • 20 kerstomaten gehalveerd
  • 150 ml witte wijn droge
  • 1/2 groentebouillonblokje verkruimeld
  • 250 ml room naar keuze
  • 200 g gerookte zalm
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en voeg er de bieslook en helft van de rucola aan toe.
  • Voeg een minuut later de kerstomaten toe en kruid met peper en zout.
  • Wanneer de kerstomaten wak geworden zijn, giet dan de wijn erbij en laat uitkoken. Voeg ook het bouillonblokje toe en meng.
  • Giet vervolgens de room in de pan en zet het vuur een beetje lager. Kruid stevig met peper en laat rustig pruttelen.
  • Scheur de zalm in reepjes met je handen en voeg toe aan de saus. Laat de saus een beetje indikken en giet dan de tweede helft van de rucola erbij. Meng.
  • Doe de gekookte pasta bij de saus en meng goed. Serveer. Smakelijk!
Trefwoord Rucola, Zalm

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept