Comfortfood,  Pasta,  Vlees

Pappardelle met ragout

Holy moly, deze pasta is zó lekker. En alle credits gaan naar mijn broer. Hij was op een dag stoofvlees aan het maken en dacht er toen aan om eens pasta met ragout ervan te maken. Hij gooide er vanalles bij en hopla, een heerlijk pastagerecht. Vorige week ging ik een dagje naar Brussel om mijn broer te bezoeken en eens naar zijn appartement te gaan kijken. We hebben een dagje in Brussel rondgelopen en ’s avonds hebben we samen gekookt. Superleuk dagje met superlekker eten. Perfect! De grote pastafan dat ik ben, ben ik natuurlijk dolgelukkig met een homemade receptje als deze. Zeker en vast voor herhaling vatbaar en ook ideaal om te maken als je voor een grote groep moet koken.

Benodigdheden, voor 2 personen:

200-250 g pappardelle

250 g stoofvlees

350-400 g passata

1 flesje chimay

1-2 tl mosterd, afhankelijk van je smaak

1,5 blokje vleesbouillon

1 tl tijm

peper, zout

2 blaadjes laurier

parmezaan

image

Bereiding:

Bak je vlees aan in een goede scheut olijfolie. Na 5 minuten giet je er het flesje chimay bij. Voeg ook de vleesbouillon, mosterd, tijm, peper en zout en passata toe. Let op met de mosterd. Als je dat niet graag eet, doe je er best maar 1 tl in, anders smaakt het misschien te fel door. Doe er de laurier in en laat een uurtje op lager vuur pruttelen. De ragout moet de kans krijgen om de alcohol te laten verdampen en de smaken goed te laten mengen. Na een half uurtje haal je het vlees eruit en snijd je dit in kleine stukjes. Hierna doe je het vlees er gewoon terug bij. Laat verder op het vuur staan. Tien minuutjes op voorhand begin je de pasta te koken en rasp je de parmezaan.

Giet de pasta af, haal de ragout van het vuur en dien op.

Ik beloof het, een smaakbom van jewelste en oh zo heerlijk!

Buon Appetito.

image

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *