Pasta,  Veggie

Farfalle met paprikasaus en spinazie

Hmmm, deze farfalle met paprikasaus en spinazie is heerlijk. Een krachtige saus van geroosterde paprika, feta en roomkaas, gecombineerd met spinazie en walnoten. Kei lekker!

Wanneer er pasta op het menu staat, ben ik een gelukkig mens. Vroeger, als student, at ik het veel te vaak. Als je maar twee vuurtjes hebt en in het bezit bent van een beperkte hoeveelheid kookkunsten en een nog beperkter budget, is pasta gewoon ontzettend gemakkelijk. Helaas kwam ik toen niet veel verder dan pasta met tomatensaus en spekjes, pasta pesto en de klassieke bolognaise. Easy peasy. De dagen dat ik het lekkerst at, waren die wanneer mijn broer (die boven mij op kot zat) kookte. Het smsje ‘eet je mee vanavond, ik kook?’ waren mijn lievelingsberichtjes om te ontvangen. Gelukkig heb ik ondertussen zelf leren koken en is mijn gamma aan gerechtjes met pasta wat uitgebreider geworden. Dit lekkertje stond al een tijdje op het menu, maar werd steeds uitgesteld. Tot nu dus… De pasta is vol van smaak en veggie en het belangrijkste… Hij is zo lekker!

Benodigdheden, voor 2 personen:

230 g farfalle

2 rode paprika’s

125 g feta + een beetje extra voor de afwerking

3 el roomkaas (type Philadelphia)

2x grote handvol verse spinazie

1/2 rode peper

handvol walnoten

peper, zout, gedroogde rozemarijn

olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de paprika’s en leg ze met de buitenkant naar boven op de bakplaat. Bak 35 minuten. Haal ze uit de oven, laat lichtjes afkoelen en trek het vel van de paprika’s. Snijd grof.

Voeg de paprika, feta, roomkaas, peper, zout en 1/2 tl rozemarijn toe aan de blender. Doe er een klein scheutje olijfolie bij (ongeveer 1-2 el) en mix tot een dikke saus.

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Rooster de walnoten en hak grof.

Versnipper de rode peper en verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Voeg er de rode peper en spinazie aan toe en kruid met peper en een beetje zout. Zet het vuur lager en voeg de paprikasaus toe. Meng en laat warm worden. Dun eventueel uit met wat van het kookwater van de pasta.

Giet de pasta af en voeg toe aan de pan. Voeg ook de walnoten toe en meng alles goed onder elkaar.

Verdeel over twee borden en werk af met extra peper, feta en walnoten.

Tips:

  • Voorbereiden: Als je de pasta op voorhand wilt maken, bewaar dan zeker enkele pollepels van het kookwater van de pasta. Wanneer je de pasta opwarmt in de pan, kan je dit water gebruiken om het geheel terug extra smeuïg te maken.
  • Voorbereiden: Je kan ook de paprikasaus al op voorhand maken en de rest pas à la minute. Dan staat het geheel in een kwartiertje op tafel.
  • De combinatie paprika, feta, roomkaas en rozemarijn is absoluut key in dit gerecht. Ik raad niet aan het te vervangen door iets anders. Als je niet zo graag één van de ingrediënten eet, kies je best gewoon een van de vele andere heerlijke pastarecepten op deze blog.

Smeuïg, romig en oh zo smakelijk!

Helemaal zot van dit gerechtje? Dan ga je zeker deze spirelli met feta en kurkuma overheerlijk vinden en zal deze penne met kip en pesto je ook absoluut kunnen bekoren. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Farfalle met paprikasaus en spinazie

As Cooked By Ginger
Heerlijke en romige farfalle met paprikasaus en spinazie. Een combinatie van geroosterde paprika, feta, roomkaas en rozemarijn zorgt in dit gerecht voor een echte smaakexplosie!
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 230 g farfalle
  • 2 rode paprika's
  • 125 g feta
  • 3 el roomkaas type Philadelphia
  • 2 handvol verse spinazie
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 60 g walnoten geroosterd, grof gehakt
  • 1/2 tl rozemarijn
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg met de buitenkant naar boven op de bakplaat. Bak 35 minuten.
  • Laat de paprika's lichtjes afkoelen en verwijder het vel. Snijd grof.
  • Doe de geroosterde paprika, feta, roomkaas, peper, zout en rozemarijn in de foodprocessor of blender. Voeg 1 à 2 el olijfolie toe en mix tot een dikke saus.
  • Kook de farfalle gaar zoals aangegeven op de verpakking. Houd 1-2 pollepels kookvocht apart.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak er de spinazie en rode peper in aan. Kruid met peper en zout.
  • Zet het vuur lager, voeg de paprikasaus toe en warm door. Giet de pasta af en voeg toe aan de pan, samen met de walnoten. Dun eventueel uit met wat kookvocht en meng goed.
  • Serveer en werk eventueel af met extra feta en walnoten. Hmm!
Trefwoord Feta, Paprika, Spinazie

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept