Muffins & Gebakjes,  Snacks

Popcorn balletjes met karamel

Popcorn balletjes met karamel. Het is zondag en dan is het feest. Voor zondag bakdag vandaag niet echt iets dat moet ‘bakken’ maar wel een zoete lekkernij. Zeker zo lekker!

Deze snack kwam tot stand omdat ik nog een zakje zachte karamellen in de kast vond. Het zijn snoepjes die hier niet meteen veel gegeten worden, dus besloot ik om er mee te experimenteren. En zo werden de popcornballetjes met karamel geboren. Zoet, zout en lekker. Deze balletjes zijn in no-time gemaakt én ze zijn enorm kidsproof. Voor wie nog inspiratie zoekt voor het feestje van zijn oogappel… Graag gedaan!

Wat heb je nodig?

  • Maïs: pofmaïs voor popcorn, dit vind je bij de bakspullen in de winkel
  • Karamellen: Zorg ervoor dat je zachte karamellen neemt.
  • Boter
  • Optioneel: flakey zeezout
  • Witte chocolade

Wat moet je doen?

Deze popcorn balletjes met karamel zijn niet moeilijk om te maken. Je mag gewoon alle zachte karamellen uit hun verpakking halen en klaarleggen en dan popcorn maken.

Als je een toestel hebt om popcorn te maken. Top! Zo niet, kan je dit gewoon prima op middelmatig vuur doen. Klein beetje olie in een grote kookpot. Maïs erin en deksel erop. Af en toe schudden en wat geduld hebben.

Wanneer de popcorn klaar is en de andere ingrediënten ook klaar staan, kan je eraan beginnen. Doe de boter en karamellen in een grote kookpot en laat rustig smelten op middelmatig vuurtje. Als dit tot één geheel versmolten is, doe je er nog wat flakey zeezout bij (maar dit is optioneel, je kan dit ook weglaten natuurlijk) en dan doe je de popcorn erbij. Meteen goed mengen en dan een 5 tal minuten laten rusten of totdat het geen pijn meer doet om het aan te raken (karamel kan heet worden, dus voorzichtig).

Neem dan een klein handje popcorn en rol en druk het tot een balletje. Herhaal tot alle popcorn opgebruikt is. Zorg ervoor dat je de maïs die niet gepoft is eruit haalt.

Smelt de witte chocolade en drizzle deze over de popcorn balletjes. Laat opstijven en voilà! Enjoy!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Maïs: wanneer de maïs gepoft is, probeer dan zoveel mogelijk maïs te verwijderen die niet gepoft geraakt is. Het is namelijk niet zo aangenaam als je je tanden in een popcorn balletje zet en je meteen op iets hard bijt.
  • Karamel: Ik gebruikte de zachte karamellen van Werther’s. Je hebt hiervan één volledig zakje nodig.
  • Je kan de karamel popcorn ook meteen in een ovenschaal met bakpapier strooien en aandrukken met de spatel. Erna in vierkantjes snijden en tadaaa.
  • Bewaren: De snack is op z’n best de dag zelf en kan niet te lang op voorhand gemaakt worden.

Zin in meer yummy snacks? Check deze dan eens!

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Balletjes popcorn met karamel en witte chocolade op een vel bakpapier

Popcorn balletjes met karamel

As Cooked By Ginger
Lekkere, zoete popcorn balletjes met karamel. Ideaal als snelle snack of traktatie voor de klasgenootjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Snack
Keuken Belgisch
Porties 15 balletjes

Equipment

  • popcorn toestel optioneel

Ingrediënten
  

  • 70 g maïs pofmaïs voor popcorn
  • 150 g zachte karamellen
  • 20 g boter
  • 1 snufje flakey zeezout
  • 50 g witte chocolade

Instructies
 

  • Pof de maïs tot popcorn. Doe dit ofwel met een popcorn toestel ofwel op middelmatig vuur in een grote kookpot. Doe in dit geval een klein beetje olie in de pot, de maïs erin en de deksel erop. Schud af en toe en wacht tot de maïs gepoft is.
  • Doe de zachte karamellen en boter in een grote kookpot en smelt op middelmatig vuur.
  • Wanneer dit tot één geheel versmolten is, voeg dan het zeezout toe (optioneel).
  • Voeg de popcorn toe en meng meteen heel goed. Laat rusten tot je de popcorn kan aanraken zonder je pijn te doen (5tal minuten maar wees voorzichtig want karamel wordt heel heet)
  • Neem een hoopje popcorn en rol/druk aan tot een balletje. Herhaal tot de popcorn op is.
  • Smelt de witte chocolade en drizzle deze over de balletjes. Laat opstijven en eet smakelijk!
Trefwoord Karamel, Popcorn

One Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept