Fruit,  Koekjes

Biscotti met sinaasappel en chocolade

Oh my God, van deze biscotti met sinaasappel en chocolade kon ik totaal niet afblijven. Ik ben er zelfs op dit eigenste moment alweer op één aan het knabbelen. Ze zijn verslavend lekker. Hun krokante bite met de aanwezige maar subtiele smaak van sinaasappel, afgewerkt met chocolade. Oh la la. 

Om één of andere reden, dacht ik altijd dat biscotti maken moeilijk was. Ik had niet meteen het idee dat het zo’n simpel werkje zou zijn. Het deeg is gemakkelijk te maken, snel klaar en je hebt er maar één kom voor nodig. Verder moet je gewoon de oven zijn werk laten doen. Oh ja, en je huis gaat er heerlijk van ruiken. Redenen genoeg om aan de slag te gaan!

Benodigdheden, voor 12 biscotti:

150 g patisseriebloem

30 g boter, in blokjes

75 g suiker

1/2 tl bakpoeder

zeste van 2 sinaasappels

1 ei

150 g pure chocolade

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C en neem er alvast een bakplaat uit. Leg er een vel bakpapier op. 

Doe de bloem in een mengkom en voeg er de boter aan toe. Kneed deze eronder met je vingers tot je deeg kleine kruimels vormt. Voeg vervolgens de suiker, het bakpoeder en de sinaasappelzeste toe. Meng het er goed onder met je vingers. 

Voeg als laatste het ei toe en kneed tot één geheel. 

Leg het deeg op het bakpapier en vorm een lange rol. Ongeveer 30 cm lang. Bak 30 minuten. 

Haal de biscotti uit de oven en verlaag de temperatuur naar 120°C. 

Snijd de rol in ongeveer 12 sneden en spreid ze uit op de bakplaat met de binnenkant van het koekje naar boven. Bak nog eens 35 minuten. 

Laat volledig afkoelen en smelt vervolgens de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Giet de chocolade in een hoog glas en dip de biscotti er tot de helft in. Leg ze op een vel bakpapier en laat opstijven in de koelkast. Wanneer de chocolade gestold is, zijn de koekjes klaar. Heerlijk!

Tips: 

  • Geen zorgen over de hoeveelheid boter. Het lijkt weinig maar het is geen typfout. Biscotti zijn over het algemeen drogere, krokante koekjes en hebben niet veel boter nodig.
  • Je kan de koekjes ook dunner snijden. Dan heb je meer maar dunnere koekjes. Ik maakte de mijne ongeveer 2 cm dik. 
  • Bewaren: Bewaar de koekjes in een afgesloten doos in de koelkast. Ze blijven ze een vijftal dagen lekker.

Veel bakplezier!

Laurence

Helemaal fan van gebak met sinaasappel? Check dan zeker eens deze heerlijke sinaasappelcake of deze koekjes van sinaasappel en pecannoten. Yum! Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Biscotti met sinaasappel en chocolade

As Cooked By Ginger
Heerlijke, krokante biscotti met sinaasappel en chocolade. Een plezier om te maken en een plezier om te eten.
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Gebak
Keuken Italiaans
Porties 12 biscotti

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 150 g patisseriebloem
  • 30 g boter in blokjes
  • 75 g suiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • zeste 2 sinaasappels
  • 1 ei
  • 150 g pure chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bloem in een mengkom en voeg er de boter aan toe. Kneed de boter met je vingers onder de bloem tot de bloem kleine kruimels vormt.
  • Voeg de suiker, het bakpoeder en de zeste toe. Meng dit er goed onder met je vingers.
  • Voeg als laatste het ei toe en kneed tot één geheel.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. En vorm een lange rol (van ongeveer 30cm) van het deeg. Bak 30 minuten.
  • Haal uit de oven en verlaag de temperatuur naar 120°C.
  • Snijd de rol in schijfjes van ongeveer 2 cm dikte, leg ze met de binnenkant naar boven op de bakplaat. Bak 35 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Giet in een hoog glas en dip de biscotti tot de helft in de chocolade. Leg op een vel bakpapier en laat hard worden in de koelkast.
  • Als de chocolade hard geworden is, zijn de biscotti klaar. Enjoy!
Trefwoord Biscotti, Chocolade, Sinaasappel

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept