Fruit,  Koekjes

Zondag Bakdag: Citroenkoekjes met maanzaad

Hallo, hallo! Het is een mooie dag vandaag, want het is ‘Zondag Bakdag’ en zondag bakdag betekent dat ik een lekker receptje heb voor jullie. Joepie! Jullie weten ondertussen wel dat ik niet zo van de te ingewikkelde gebakjes ben en dat ik het graag simpel houd. Koekjes, muffins en cake. Meer moet dat toch niet zijn?

Vandaag gaan we dus nog eens voor een simpel zandkoekje, maar wél met een twist. Want we gaan er citroen en maanzaad aan toevoegen. Een populaire combinatie en nu snap ik wel waarom. Om het op zijn Limburgs te zeggen: Lekker, eeeecht lekker.

Benodigdheden, voor ongeveer 14 koekjes:

180 g bloem

80 g suiker

2 el maanzaad

1 tl bakpoeder

120 g boter, zacht en in blokjes

1 ei

zeste van 1/2 citroen

sap van 1 citroen

1 zakje vanillesuiker

snuf zout

Bereiding:

Klop met de elektrische garde de boter, suiker en vanillesuiker op tot een stevig mengsel. Voeg het ei toe, samen met de citroenzeste en het citroensap.

Meng in een aparte kom de gezeefde bloem met het maanzaad, bakpoeder en een snufje zout. Voeg dit toe aan het botermengsel. Rol tot een bal, wikkel in plasticfolie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.

Rol nadien het deeg uit en steek er koekjes uit. Leg op een bakplaat en zet 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Laat volledig afkoelen zodat de koekjes hard kunnen worden en geniet er dan van. Heerlijk met een tasje thee.

Veel bakplezier.

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *