Chocolade,  Koekjes

Snickers cookies

It’s cookie time! Want ik heb deze heerlijke Snickers cookies voor jullie in petto vandaag. Een dik, stevig koekje dat zacht is vanbinnen met heerlijke stukjes Snickers erin verwerkt. Wie wilt dat nou niet proeven?

Pindakaas lover

Ik ben een diehard ‘peanut butter lover’. Maakt niet uit wat het is, als er pindakaas in zit, dan ben ik van de partij. Ik heb dan ook best veel gebakjes en gerechten met pindakaas op de blog staan. Ik kan het gewoon vaak niet laten om de pot boven te halen en ermee te experimenteren. Benieuwd naar al mijn creaties met pindakaas? Die kan je hier checken!

Het zal dan ook niet verbazen dat ik stevig kan genieten van een Snickers. De heerlijke chocoladereep met pindanoten, hmmm! Na Sinterklaas had ik een hele hoop Snickers in de kast liggen, dus ik dacht: IK MAAK KOEKJES! Bij deze,.. Veel bakplezier en laat ze smaken.

Benodigdheden, voor ongeveer 14 Snickers cookies:

300 g bloem

80 g suiker

1,5 tl bakpoeder

120 g pindakaas

60 g boter, gesmolten

1 ei

180 ml melk

250 g Snickers

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de gezeefde bloem met de suiker, bakpoeder en zout. Meng apart de gesmolten boter, het ei, de pindakaas en de melk. Klop goed los met de garde, totdat het één glad geheel vormt.

Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot één geheel. Snijd vervolgens de Snickers in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag.

Zet het beslag minstens 30 minuten in de koelkast. Rol balletjes van het beslag en leg ze op de bakplaat.

Druk een heel klein beetje plat (niet te veel) en bak 12-14 minuten. Laat volledig afkoelen en eet op!

TIPS:

  • Je kan de koekjes een drietal dagen bewaren in een afgesloten doos, al zijn ze de eerste dag het lekkerst!
  • Je kan dit koekje uiteraard perfect maken zonder de Snickers. Dan is het het basisrecept voor een pindakaaskoekje. Voeg dan bijvoorbeeld dikke stukken pure chocolade of witte chocolate chips toe om dit koekje te pimpen.
  • Durf het koekje gerust af te werken met gesmolten pindakaas. Verwarm wat pindakaas en sprenkel het over het afgekoelde koekje. Yum!
  • Pindakaas kan eventueel vervangen worden door een andere notenboter, maar in combinatie met de Snickers raad ik zeker aan pindakaas te gebruiken.
  • Je kan het deeg ook langer laten koelen. Hoe kouder het deeg, hoe minder het gaat uitspreiden tijdens het bakken. Het kan zijn dat je koekje dan 1-2 minuten langer moet bakken.

Zin gekregen in koekjes? Ik heb er nog véél andere voor jullie in petto! Klik hier voor alle koekjes! Voor extra inspiratie kan je mijn dagelijkse avonturen ook meevolgen op Instagram.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Snickers Cookies

As Cooked By Ginger
Heerlijke, dikke Snickers cookies boordevol pindakaas, chocolade en pindanoten. Je wilt ze geproefd hebben!
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 14 koekjes

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat

Ingrediënten
  

  • 300 g bloem gezeefd
  • 80 g suiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 120 g pindakaas
  • 60 g boter gesmolten
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 250 g Snickers in kleine stukjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem met de suiker, bakpoeder en zout.
  • Meng in een aparte kom de pindakaas met de gesmolten boter, ei en melk. Klop met de garde tot één glad geheel.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot een stevig beslag.
  • Voeg de stukjes Snickers toe aan het beslag en kneed het eronder. Zet het deeg minstens 30 minuten in de koelkast.
  • Rol balletjes van het beslag en leg ze op de bakplaat. Druk heel zachtjes plat (niet teveel) en bak 12-14 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en eet op!
Trefwoord Koekjes, Snickers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept