Chocolade,  Healthy

Homemade healthy bounty’s

Deze lekkertjes zijn best nog wel gezond moet ik zeggen. Geen suiker, geen boter niets. Enkel kokosolie en honing. Oh ja en de chocolade. Maar pure chocolade is nog het gezondste, dus ja, healthy bounty’s vandaag. Ik moet zeggen dat ik van alle soorten repen, twix, snickers, milkyway,… Het minste fan ben van bounty. Om één of andere reden zullen die altijd als laatste overblijven uit het Celebrations doosje. Sorry Bounty. Maar dus, ik dacht dan, misschien zijn ze lekkerder als ik ze zelf maak. Dus dat deed ik dan. Ik vond een aantal receptjes en heb dan mijn eigen ding (lees: geklungel) er mee gedaan. Het recept is gebaseerd op die van de blog ‘klein stukje dan’. Maar dus, heel lekker deze dingen. Niet het prachtigste snoepje ooit, maar de smaak maakt alles goed.

Benodigdheden, voor ongeveer 20 bounty’s:

150 g geraspte kokos (grote bak te verkrijgen bij Aveve)

3 el honing

4 el kokosolie

200 g pure chocolade

Bereiding:

Doe de geraspte kokos in een mengkom. Laat de kokosolie en de honing op het vuur smelten. Giet het daarna over het kokospoeder en meng goed. Ik probeerde er dan al vormpjes van te maken. Maar het brokkelde steeds uit elkaar. Ik dacht toen al: project failed. Maar ik gaf het niet op. Ik deed het in een kom en drukte het wat aan en zette het in de diepvries voor een half uurtje. Daardoor was de honing en de kokosolie opnieuw gestold en was het mengsel veel beter hanteerbaar. Maak kleine reepjes en leg ze op een bord. Je kan er ook bolletjes van maken, maar houd de verhouding kokos-chocolade in het oog. Je wilt geen dikke bal kokos in je mond hebben en maar een beetje chocolade. Je kan ze dus beter wat platter en langer maken. Als je alle reepjes gemaakt hebt, zet je ze in de diepvries voor een klein uurtje.

4aa9b52a-d79c-49ef-81cd-8257ee7f975a

Haal de reepjes uit de diepvries. Volgens het recept moest ik er stokjes in steken voor ik ze in de chocolade zou dippen en erna de gaatjes toedekken met chocolade, maar dat werkte niet voor mij en i like to get my hands dirty. Dus, stokjes er weer uit en gewoon volledig de pot chocolade in.

Oh ja, smelt dus je chocolade au bain-marie. Giet vervolgens de chocolade over in een smal potje zodat de chocolade hoog komt. Dat dipt gemakkelijker. Dip dus nu alle reepjes volledig in de chocolade en leg ze op bakpapier. De chocolade stolt vrij snel doordat de reepjes ijskoud zijn. Laat de chocolade volledig stollen. Doe de repen in een kommetje en bewaar in de koelkast. Klaar!

De reepjes vormen is wel een werkje, maar verder is het vrij simpel om te maken.

Veel snoepplezier!

5356fed0-41a5-4ab9-92ff-97cef5ca6953

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *