Cake & Taart,  Chocolade

Zondag Bakdag: Paastaart

Als foodblogger kan je bepaalde feesten niet aan je voorbij laten gaan. Pasen is er één van. En dus maak ik een paastaart. Pasen werd bij ons thuis nooit uitgebreid gevierd. We zullen met de familie samenkomen voor een ontbijtje of een stukje taart, maar daar stopt het dan ook. Niks in vergelijking met kerstmis dus. Wij gingen vroeger wel eitjes rapen bij onze oma en dan schilderden we samen een paar eitjes in vrolijke kleuren. Maar een paasboom werd bij ons thuis niet gezet en ik heb me voorgenomen dit vanaf volgend jaar wel te beginnen doen. Gewoon omdat je huis versieren zo leuk is en omdat ik dan een excuus heb om leuke prulletjes te gaan kopen. Bon, vandaag breng ik een stukje chocoladehemel tot bij jullie om allemaal samen van Pasen te kunnen genieten. Ook een goede vakantie gewenst aan iedereen die het heeft (not me, urgh). En laat de lente nu maar beginnen, hé.

image

Benodigdheden:

Voor de cake:

120 g bloem

200 g suiker

3 eieren

200 g pure chocolade

1 flinke eetlepel boter

Voor de afwerking

nutella

een flinke berg paaseitjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade au bain-marie samen met de boter. Meng de eieren met de suiker tot een lichtgeel schuimig beslag. Voeg de gezeefde bloem toe en meng. Voeg de chocolade toe en meng heel goed. Stort het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm en zet 45 minuten in de oven.

Prik na de 45 min in de cake om te zien of hij gaar is. Zo niet, zet je hem nog een paar minuten extra in. Bij mij was hij perfect gaar na de aangewezen tijd. Laat de cake een uurtje afkoelen. Smeer hem erna in met een dun laagje nutella choco. Breek de paaseitjes in de helft. Breek ze mooi aan de naad zodat er mooie helftjes overblijven. Versier de taart hiermee en je bent klaar om te pronken met je heerlijke cake.

Mmmm, deeeelicious!

Smakelijk!

image

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *