Aperitief,  Voor- of bijgerecht

Koken met het Delhaize Magazine: Gazpacho!

Het mooie Delhaize Magazine, dat kennen jullie wel, geloof ik. Het is het magazine dat je gratis bij Delhaize kan krijgen. Je moet het maar gewoon meenemen aan het begin of einde van je shopping-trip en je hebt weer een hele bundel inspiratie in de hand. Het magazine komt tweemaandelijks uit en bevat super veel leuke receptjes maar ook handige tips & tricks, food-weetjes, reportages en nog zo veel meer. Allemaal seizoensgebonden. Is het zomer? Dan krijg je er een extra BBQ-bijlage bij. Wordt het december, dan gaan ze voor een feesteditie. Ik neem het als Delhaize ambassadrice steevast mee van zodra er een nieuw exemplaar uitkomt. Waarom? Omdat het een prachtig magazine is en natuurlijk ook omdat ik er al eens in durf verschijnen.

IMG_1849-2

Pssst, haal begin augustus je copy maar snel in huis want er staat weer een Gingertje in, joehoe!

Vandaag toon ik jullie één van die seizoensgebonden gerechtjes uit het magazine van juni en juli. We gaan voor een gazpacho van meloen met feta want ah ja: lekker zomers.

IMG_1811-2

Wat heb je nodig voor 4 pers?

2 Jimbeemeloenen

2 komkommers

2 citroenen

100 g feta

2 el ciderazijn

4 tl olijfolie

10 blaadjes verse munt

peper, zout

IMG_1806-2

Hoe maak je het?

Schil de meloenen en komkommers en snijd ze in stukjes. Houd van beide een stukje apart voor de afwerking. Doe alles in de blender en voeg er de ciderazijn, olijfolie, sap van de citroenen en peper en zout aan toe. Mix tot een glad geheel.

TIP: Het is belangrijk dat de gazpacho heel koud is wanneer je hem serveert. Als je hem meteen wenst te serveren, zorg er dan voor dat je meloen en komkommer erg koud zijn. Zo niet, zet je het geheel na het blenden een tijdje in de koelkast vooraleer je aan de afwerking begint.

IMG_1820-2

Wanneer je de gazpacho wilt serveren, giet je het in kommetjes en voeg je er enkele blokjes komkommer en meloen aan toe. Verkruimel daar wat feta over en werk af met enkele blaadjes munt en een flinke draai aan de pepermolen.

Zo lekker, zo fris en zo gezond!

Benieuwd naar wat voor meer lekkers er nog in het magazine staat? Graai dan snel je exemplaar mee wanneer je naar Delhaize gaat.

Héérlijk genieten maar.

Laurence

IMG_1856-2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *