Aperitief,  Snacks

Kale chips

We kennen hem allemaal wel, hé, de groene kool. Een goedkope, uiterst gezonde, groene groente. Veel mensen durven er de term ‘Superfood’ op te plakken, omdat hij zoveel gezondheidsvoordelen heeft. Het zit boordevol antioxidanten en goede vitaminen en het zou heel goed zijn voor je immuunsysteem. Zo heeft het nog vele voordelen, maar ik gebruik het vooral omdat ik het gewoon lekker vind. Bovendien, is het dé perfecte vervanger voor chips. Ik kan namelijk nogal moeilijk van de zoutchips afblijven. Dat is eigenlijk toch ook gewoon zo lekker! Maar ik wil ook gezond zijn en een mens kan nu eenmaal niet én elke dag chipsjes eten én gezond zijn. Daarom dus deze perfecte snack om even af te wisselen.

Geloof me, ik ben héél streng voor chips-vervangers (and so is the husband) en deze is meer dan goedgekeurd!

IMG_6464

Benodigdheden:

zakje groene kool (bij Delhaize verkopen ze de blaadjes al apart in een zakje, maar je kan ook een hele kopen en daar de blaadjes van af snijden, zorg dat je de dikke nerven er dan uit snijdt).

olijfolie

zeezout

IMG_6461

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de blaadjes in een mengkom en voeg 1 tl olijfolie toe. Zorg ervoor dat je niet teveel olijfolie gebruikt, want dan blijven ze plat. Zorg ervoor dat alle blaadjes dun met olijfolie bedekt zijn. Strooi er een flinke snuf grof zeezout overheen en verspreid het geheel uit over een bakplaat.

Zet 10-15 minuten in de oven of totdat ze lichtjes bruin beginnen te worden.

Krokant, gezond én echt lekker!

IMG_6463

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *