Aperitief

Homemade chips

Op zondag zondigen we. Zondigdag. En hoe kan je dat beter doen dan met zelfgemaakte chips? Plus, dit is ook handig voor als je heel veel zin hebt in chips, maar geen zak in de kast hebt liggen en te lui bent om naar de winkel te gaan. Dan maak je hem gewoon lekker zelf. Duh! Blijkt ook helemáál niet moeilijk te zijn. Het duurt een half uurtje voor je je bakje troost op je schoot hebt staan. Zoals bij mij nu het geval is. Het lief is voor een weekje aan de andere kant van de wereld, dus ik stop mij vol met chips. Troostvoer. Klinkt logisch, toch? Enjoy!

Benodigdheden, voor 1 kommetje:

2 aardappelen, vastkokend

2 tl zonnebloemolie

zout en peper

unnamed (14)

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in hele dunne plakjes met de mandoline. Vervolgens leg je de schijfjes vijf minuten in koud water. Giet ze nadien af en dep ze volledig droog met een vel keukenpapier. Het is belangrijk dat ze helemaal droog zijn, anders krijg je ze niet goed krokant.

Vervolgens doe je de schijfjes in een mengkom en voeg je de zonnebloemolie en flink wat zout en peper toe. Je kan ook andere kruiden gebruiken. Voeg gewoon toe waar je zin in hebt. Paprikapoeder, rozemarijn, enkel zout, chilipoeder,… Naar keuze dus. Meng het geheel zeer goed, zodat er olie op elk plakje aardappel zit.

Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en leg de schijfjes erop. Zorg ervoor dat ze niet overlappen. Zet 15 minuten in een oven van 200°C. Ga zeker na een tiental minuten even kijken of ze niet aan het verbranden zijn. Haal de blaadjes chips die al volledig krokant zijn of al goed bruin aan het worden zijn er al uit en laat de rest nog verder bakken.

Eens uit de oven laat je de chips een vijftal minuten afkoelen en dan doe je ze in een kommetje met wat keukenpapier of een servet. Héérlijk!

Geniet ervan!

unnamed (13)

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *