Aperitief,  Comfortfood,  Lunch,  Vlees

Aspergetaartje

Hét populairste receptje op mijn Instagrampagina @ascookedbyginger, dit bladerdeegtaartje met asperges en kruidenkaas en eerlijk, ik snap het volledig. Het heeft weinig ingrediënten, is bijna té gemakkelijk te maken en is een compleet heerlijke smaakbom. Zo’n gerechtje dat iedereen wel kan bekoren. Of je nu een klein stukje als hapje eet, een ietwat groter stukje met een salade bij als voorgerecht of het hele ding verorbert als hoofdgerecht, één ding is zeker: Het smaakt!

De romige smaak van de kruidenkaas, met de krachtige aspergesmaak en het boterachtige nasmaakje van het bladerdeeg is gewoonweg verrukkelijk. Iedereen is verliefd op dit recept, myself included.

Benodigdheden, voor 1 taart:

1 rol bladerdeeg

150 g kruidenkaas (type Boursin look & fijne kruiden)

150-200 g kleine groene asperges

120 g pancetta

1 ei

sap 1/2 citroen

olijfolie

peper, zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit, prik er enkele gaatjes in en smeer er de kruidenkaas over uit, laat een randje van een 2 à 3 tal cm vrij. Doe de asperges in een mengkom en besprenkel met olijfolie en citroensap en kruid met peper en zout. Meng en schik de asperges in een patroon naar keuze op de kruidenkaas. Verdeel er vervolgens de pancetta over. Plooi de randjes van het bladerdeeg om en smeer deze in met het losgeklopte ei. Bak 20 minuten.

Laat lichtjes afkoelen en serveer. Lekker warm, lauw en koud, dat kies je zelf!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *