Aperitief

Komkommertoastjes met geroosterde paprikahummus en haloumi

Eindelijk nog eens een apéro-time! Dat is lang geleden. Maart is een drukke maand geweest waarin we veel etentjes, feestjes,… hebben gehad. Hier bovenop heeft het lief ook nog eens veel weekendwachten gehad. En alleen aperitieven, dat doe ik nu eenmaal niet. Dat is de reden voor het feit dat ik jullie letterlijk en figuurlijk op jullie honger heb laten zitten. Maar vandaag maak ik mijn apéro-time comeback met deze lekkere, frisse, lichte en gezonde komkommertoastjes. Je gebruikt een lichte groente als toastje in plaats van een echt toastje en je aperitief ziet er al meteen heel anders én gezonder uit. Het bikiniseizoen sluipt genadeloos dichterbij en we willen er allemaal wel goed uitzien en niet moeten denken: ‘had ik maar een komkommertoastje gegeten in plaats van een echt toastje toen die ene dag begin april’. Ik ben hier om jullie te redden en een gezondere optie voor te schotelen. Oh ja, en heb ik al gezegd dat het echt wel lekker is?

IMG_5806

Benodigdheden:

1 komkommer

1 blok haloumi

Hummus: 1 rode paprika, 220 g kikkererwten (uitgelekt gewicht), 1 tl tahin, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl komijn, sap van 1/2 citroen, peper, zout, scheut olijfolie

IMG_5808

Bereiding:

Voor de hummus snijd je de rode paprika in twee en leg je deze met de buitenkant naar boven zo’n 40 minuten in een oven van 180°C. Nadien laat je ze wat afkoelen en haal je de schil eraf. Dit gaat heel gemakkelijk nu. Snijd in stukjes en doe in de blender, samen met de rest van de ingrediënten voor de hummus. Mix alles tot een mooi, dik, glad geheel.

IMG_5807

Was de komkommer en snijd hem in dikke schijfjes. Je mag de komkommer niet schillen. Verhit de grillpan. Smeer ondertussen een laagje hummus op de schijfjes komkommer. Snijd de haloumi in schijfjes en snijd deze nog eens in rechthoekjes. Grill ze aan beide kanten en leg ze op de toastjes.

Et voilà, lekker aan het aperitieven.

Tsjing!

IMG_5809

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *