Maar dat is tof!

Thee Workshop met Kusmi Tea & Maasmechelen Village

Wanneer je uitgenodigd wordt om naar een thee-workshop met Kusmi Tea te gaan, dan zeg je natuurlijk geen nee. Als het dan ook nog eens in het gezellige Maasmechelen blijkt te zijn, dan wordt het aanbod wel heel erg aanlokkelijk. Bij deze dan ook veel dank aan Amylia van Cookameal voor de invite!

16196900_10154931949307090_1555419573_o

De workshop werd gegeven door Jinai Looi, een toffe dame met véél kennis van thee. Zo blijkt dat er verschillende manieren van thee zetten zijn. De Chinese manier is hierbij makkelijker te leren dan de Japanse. De Japanse manier van thee zetten, serveren en drinken is zo uitgebreid en moeilijk te leren dat je er drie jaar voor moet studeren. Ongelooflijk, toch? Je moet zelfs op een bepaalde manier je kopje vasthouden. Toch maar op zoek gaan naar je geduld voor je aan deze studie begint ;).

16196423_10154931946182090_433967349_o

We mochten van zes verschillende mengelingen van Kusmi Tea proeven en dit telkens twee maal. Vind je dat gek? Ik ook! Maar blijkbaar wordt thee beter naarmate je er meer kopjes mee zet. Het is zelfs de bedoeling dat je de thee eerst spoelt met het hete water en daardoor dus het eerste kopje thee weggooit. Vervolgens gebruik je dezelfde thee om nogmaals een kopje mee te zetten. Bij de meeste theemengelingen kan dit tot ongeveer drie keer, maar Jinai wist te vertellen dat ze een thee heeft die tot 13 keer opnieuw gebruikt kan worden.

16244810_10154931949302090_1526459841_o

We dronken dus verschillende soorten thee. Van pure groene thee en een oolongthee, naar de Russische St-Petersburg mengeling en de kruidige liefdesthee. Uiteindelijk was het ‘Prince Vladimir’ die mijn hart heeft gestolen. Fris en kruidig, zo heb ik het graag!

16244817_10154931945997090_336032744_o

De workshop zat vol met leuke weetjes over thee. Echt heel erg boeiend. Welke tips kan ik jullie zoal meegeven?

  • Je drinkt het beste losse thee, want zakjes bevatten vooral afvalthee die bijna tot stof gemalen is. In de zakjes van Kusmi zit wel de thee zoals hij hoort te zijn.
  • Je spoelt je thee het beste één keertje voordat je ervan drinkt. Even wat water erover gieten, de thee erin laten drijven en dan het water weer weggieten.
  • Pure groene thee drink je het beste niet op een lege maag. Het zorgt ervoor dat de maag samentrekt en geeft je een onaangenaam gevoel. Hét perfecte excuus om de koekjesdoos erbij te nemen.
  • Oolong thee is per ongeluk ontdekt omdat iemand groene thee een tweede maal had gebakken. Hierdoor ontdekten ze dat dit eigenlijk heel lekker is. Oolong betekent dan ook ‘foutje’. Oolong thee is eigenlijk een ‘mid range’ thee, het is niet wit, groen, rood of zwart.
  • Puer thee is de strafste thee, straffer dan groene en kan je eigenlijk het beste gebruiken als je verlost wilt geraken van wat overbodige kilo’s.
  • Per 200 ml water gebruik je één theelepel thee.

Processed with VSCO with f2 preset

En last but not least:

  • Als je veel thee drinkt zonder er bij te eten, kan je ’theedronken’ worden. Je wordt er giechelig en duizelig van en je hart gaat er sneller van slaan.
  • Thee wordt ook regelmatig gebruikt als ingrediënt bij gebak. Het wordt vaak gebruikt in koekjes. Dàt staat alvast genoteerd op het ‘To Bake’-lijstje!

Kortom, we hadden een hele leerrijke voormiddag en dat in goed gezelschap en met hele lekkere thee.

Ook zin in een kopje? Plan dan zeker eens een namiddagje shoppen in Maasmechelen Village in de agenda.

 

PS: Fotocredit gaat naar Natalie Vanheers van Latanie!

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.