Hotspots

Hotspot: Fiskebar – Antwerpen

Blogposts over hotspots zijn nog niet erg aanwezig op deze blog. Daar ben ik me bewust van en wil ik wat verandering inbrengen. Ik ga jullie niet plotseling doodgooien met hotspots, maar zo af en toe gooi ik er eentje tussen. Wat ik wil bereiken met zo’n artikels? Ervoor zorgen dat als jullie ergens naartoe gaan, jullie weten waar je goed kan eten. Het is altijd zo’n zonde als je fout kiest en ergens beland bent waar het niet lekker is. Aan de andere kant wil ik ook leuke plekjes in de kijker zetten. Restaurants, bistro’s, brunchplekjes, koffiehuisjes,… die het verdienen om een keer in de spotlight te komen. Win-win voor iedereen!

Deze hotspot is wel degelijk een échte hotspot. Ik had met de echtgenoot een avondje Antwerpen gepland en vroeg aan een bevriende blogger waar we ergens lekker konden gaan eten. ‘Fiskebar’ was het definitieve antwoord en daar gingen we dan ook heen. De kaart alleen al deed me watertanden, dus ik heb snel online gereserveerd (lekker gemakkelijk). Het gaat om een kaart met gezonde en lekkere gerechten. Natuurlijk draait het allemaal om vis en schaaldieren, zoals de naam al deed vermoeden. Je kan de verse vis zo in de toonbank zien liggen. Je krijgt er meteen goesting van! Volg maar even mee waar wij allemaal van genoten hebben.

Hapje

Verse grijze garnalen die je zelf nog moet pellen. Meer nostalgisch dan dit wordt het niet. Toen we nog wat jonger waren gingen wij (mijn zus, broer en ik) altijd naar de zee met mijn ouders. We fietsten dan regelmatig naar Zeebrugge om daar aan de haven verse ‘harnoaltjes’ te eten. Heerlijk met een pintje bier of een glaasje cava erbij. Met het gezicht in de zon garnaaltjes pellen en maar smikkelen. Geweldig! Ik kon het dan ook niet laten om dit te bestellen.

unnamed-36

Voorgerecht

Moeilijke keuze! De voorgerechten zagen er allemaal geweldig uit. Ik twijfelde tussen de ceviche van dorade met venkel en rode peper en de coquilles met drie verschillende structuren van rode biet. Uiteindelijk ging ik voor de ceviche en de echtgenoot voor verse scheermessen. Lekker lekker!

unnamedunnamed-1

Hoofdgerecht

Vis, vis, vis en nog eens vis. Zo lekker en zo moeilijk om te kiezen. Ik ging voor de zeebaars met een warme quinoasalade en de echtgenoot voor de risotto met gegrilde inktvis. Ik weet niet wie het meeste aan het genieten was, hij of ik, maar het staat vast dat het gewoon kei lekker was.

unnamed-2unnamed-3

Dessert

Het was een avond waarop we tegen onszelf gezegd hadden: We laten ons nog eens goed gaan. Heerlijk dineren met alles erop en eraan. Wij nemen niet vaak dessert op restaurant, maar met dit gegeven gingen we er dan toch voor. Ikzelf ging voor de citroensorbet met prosecco en limoncello en de echtgenoot voor een dame blanche.

unnamed-4

Een ijsje waar je tegelijk wat tipsy van wordt? Yes, please!

Zoals jullie kunnen zien en lezen vonden wij het eten écht lekker. Daarbij komt nog dat het interieur heel warm en gezellig is. De bank waar ik op zat had verwarming onderin. Mijn geluk kon niet op!

Als laatste wil ik het ook even over de bediening hebben. Het is al lang geleden dat wij zo goed bediend geweest zijn. De garçons doen hun werk super goed en graag, dat zie je. De garçon die ons het meest bediend heeft, kende zijn zaal, de menu, de drank perfect. Een zaligheid om zo te dineren.

Oh, en ze kunnen niet alleen goed werken, maar ze zijn nog grappig ook!

unnamed

Kortom, een topper van formaat. Neem alvast een kijkje op de kaart en wie weet kan jij het ook niet laten een plekje te reserveren!

PS: geef je allergieën meteen door bij reservatie, ze houden er heel goed rekening mee.

Groetjes,

Laurence

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *