Events

Over vis fileren in Oostende

Of ik een verwend nestje ben? Zo eentje dat op een vissersboot in Oostende met grote chefs vis mag gaan fileren, samen met deze chefs mag koken en dan dit allemaal gezamenlijk nog mag opeten ook? Klopt ja, zo’n verwend nest ben ik. Ik geef het toe.

Dit hele gebeuren draaide rond Food’O. Het nieuwe online platform waarop al het culinaire nieuws van Oostende wordt verzameld. Nieuwe adresjes, leuke weetjes, evenementen die op de planning staan,… Zoals À L’Ostendaise bijvoorbeeld. Hét culinair gebeuren van Oostende. Twee dagen proeven van de kookkunsten van Oostendse chefs die aan de slag gaan met alles wat de Noordzee te bieden heeft. Veel lekkers dus. Dit jaar is het op 22-23 juni. Allen daarheen zou ik zo zeggen.

Wat hebben wij gedaan in Oostende? Wel de intro somt het al in het kort op. Eerst even letterlijk met de hakken over de sloot springen, hup, de vissersboot op. Hier stonden een heleboel verschillende Noordzeevisjes voor ons klaar. Even raden welke soorten ze allemaal hadden en dan een ‘fileer’ demonstratie. Het zag er easy peasy uit, maar dat is het dus niet, hé.

Meneer de burgermeester kwam ook even ‘Hoi’ zeggen en dan doken we met zijn allen de keuken van Resto Marina in, een heel mooi restaurant overigens. Verschillende kleine gerechtjes met vis en schaaldieren uit de Noordzee werden onder leiding van de chefs gecreëerd en werden nadien met veel smaak opgegeten. We maakten en aten bvb bruschetta met inktvis en mayonaise van lente-ui, lasagne met een vulling van langoustine en wijting (deels verantwoordelijk voor joehoe!) en nog zoveel meer.

Voor mij een uitzonderlijk nostalgisch gegeven, daar ik heel mijn jeugd met mijn familie op vakantie ben geweest naar onze eigen prachtige kust aan een zee die zoveel lekkers te bieden heeft. Ik peuzelde al garnaaltjes nog voor ik kon babbelen, dus voor mij een keuken waar ik me in thuis voelde. Dat gecombineerd met de enorme levensvreugde en liefde voor het vak van de Oostendse chefs, zorgde ervoor dat het een ge-wel-dig gezellige avond werd. Oh en culinair, zeer culinair. Dat ook…

Wat ik wil vertellen… Neem allemaal eens een kijkje op de Facebook– en Instagram pagina van Food’Oostende (Food’O voor de vrienden) en wie weet zie je wel iets leuks dat je bevalt. Daar ben ik alvast zeker van. Uitwaaien op de dijk en dan lekker gaan eten. Klinkt geweldig, toch!

Zullen we dan nu een weekendje naar Oostende gaan?

Groetjes,

Laurence

Foto credits: (c) Oostende

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *