As tested by Ginger

Wat gaan we vandaag op de barbecue leggen, schat?

Dat het zomerse weer een beetje op zich laat wachten, is nogal een understatement. Donder en bliksem zijn al vaker de revue gepasseerd dan de zon, om van die regen nog maar te zwijgen. Er werd in 2019 dus nog niet erg veel buiten gegeten, maar ALS het dan kon, dan ging de barbecue natuurlijk heel snel aan.

Op zich zijn wij hier niet zo’n barbecueërs (is dat een woord? Ik denk het niet maar jullie snappen me wel), omdat het gewoon best veel werk en gedoe is voor gewoon twee personen. Als we het ding al aansteken, dan is dat omdat we volk over de vloer hebben. Tot vandaag, want ik ontving namelijk een heel leuk toestel… Een tafelbarbecue van Barbecook. Meer specifiek de Barbecook Carlo. Een kleine tafelbarbecue die heel gemakkelijk is om mee te nemen voor een picknick, een etentje bij vrienden of natuurlijk gewoon in je eigen tuin op tafel. Je hebt hem in het geel en het grijs en je krijgt er een handige draagtas bij, wat het, in combinatie met het feit dat het geen zware bbq is, een handige ‘on the go’ barbecue maakt.

Er moet maar weinig houtskool in en je kan de ingebouwde ventilator aanzetten waardoor het een constante temperatuur aanhoudt die makkelijk te regelen is. Het toestel wordt langs de buitenkant niet warm en de onderdelen kunnen gemakkelijk in de vaatwasmachine.

Een heel erg handig ding dus. Maar wat maakte ik er nu allemaal op? Wel ik heb toffe gerechtjes voor jullie. Volg maar even mee…

Gemarineerde kipsaté’s met pindasaus

Snijd kippenfiletjes in blokjes en marineer ze in een sausje waarvoor je volgende ingrediënten mengt: 1 el honing, 2 el sojasaus, 1 el sriracha en 3 el kokosmelk. Laat minstens een uur marineren in de koelkast en steek de blokjes dan op spiesjes.

Voor de pindasaus mix je volgende dingen in de blender: 100 g pindakaas, 2 el sojasaus, 2 el ahornsiroop, sap van 1/2 limoen, 2 el versnipperde peterselie, 1 tl gemberpoeder, 1 tl sesamolie, peper en water om uit te dunnen. Mix en voeg water toe tot je de gewenste consistentie hebt.

Kipsaté’s bakken op de bbq en dippen in de pindasaus. Yum!

Scampispiesjes met mangodip

Pel en ontdarm een hoeveelheid scampi’s naar keuze. Doe ze in een kommetje en voeg er een flinke scheut olijfolie, peper, zout, currypoeder, paprikapoeder, cayennepeper en goed veel tijm aan toe. Marineer een uurtje en steek ze op stokjes.

Mix in de blender blokjes van 1 mango met 6 el kokosmelk, sap van 1/2 limoen en een handvol verse peterselie. Mix en werk af met peper en zout.

Scampispiesjes op de bbq bakken en dip dip dip in de mangosaus.

Ik serveerde zowel de kip- als de scampispiezen met een rode koolsalade met worteltjes en kikkererwten en een parelcouscoussalade met komkommer, tomaat en groene olijven.

En dan nu: Dessert! Gegrilde ananas met vanille ijs, karamelsaus en nootjes

Dessert op de bbq. Check! Ik sneed een ananas in schijfjes en sneed de kern er met een klein mesje uit. Smeer de schijfjes in met wat bruine suiker en grill op de barbecue. Bolletje vanille ijs erop, karamelsaus en brésiliennenootjes. Oh en nog een blaadje munt om af te werken. Zo lekker.

Ziezo, not your traditional barbecue, maar zeker zo lekker en hé, afwisseling kan nooit kwaad.

Haal die tafelbarbecue maar boven. Zo’n handig ding!

Groetjes,

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *