As tested by Ginger,  Ovenschotels

Ovenschotel met penne en veggie bolognaise

Oh la la, there’s a new kid in town. We lusten allemaal graag spaghetti bolognaise. Wie niet? Maar natuurlijk bevat het vlees en daar is nogal veel om te doen de laatste tijd. We moeten er minder van eten en als we het toch eten, liefst zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Zelf probeer ik daar ook op te letten. Die ecologische voetafdruk moet omlaag. Ten huize Ginger, dragen wij dus ook enkele steentjes bij op dat vlak. Al kan het nog beter, natuurlijk. Stap voor stap, hé.

Toen kreeg ik een e-mail dat over een nieuw product ging. De vegetarische bolognaise van Manna. Ik maak normaal gezien altijd alles zelf en zal niet snel eten uit een pot kopen, maar omdat ik zo vaak berichtjes krijg van jullie waarin staat dat jullie echt weinig tijd hebben om te koken en vaak niet weten wat te maken, dacht ik: Ik laat ze kennis maken met deze saus. Wat zit erin? De saus bestaat voor 80% uit groenten. Tomaat, ui, champignon, paprika en wortel.

Vegetarisch, smaakvol en lekker. Ik maakte er alvast volgend gerechtje mee.

Benodigdheden, voor 2 personen:

220-230 g penne

1 pot vegetarische bolognaise van Manna

100 à 150 g ricotta

1 bol mozzarella

10-12 tal kerstomaten

verse basilicum

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kook de penne gaar zoals aangewezen op de verpakking. Doe ondertussen de saus in een grote pan op het vuur en verwarm. Wanneer de saus kookt, zet je het vuur middellaag en voeg je de ricotta toe. Meng totdat de ricotta gesmolten is en voeg dan de gehalveerde kerstomaten toe. Neem er alvast een ovenschotel bij.

Giet de penne af wanneer deze gaar is en voeg meteen toe aan de saus. Meng goed en stort het geheel in de ovenschotel. Scheur de bol mozzarella in kleine stukjes met je handen en verdeel over de pasta.

Zet het geheel zo’n 10 minuutjes onder de grill in de oven of totdat de mozzarella mooi goudbruin is. Haal uit de oven en werk af met verse basilicum.

Smakelijk!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *