As tested by Ginger

Dé vleesburger zonder vlees

Het land staat in rep en roer en de Bourgondiërs weten zich geen plek te geven. Om het even bij de haren te trekken: Dé vleesburger zonder vlees is nu te koop in de winkel en dat exclusief bij Delhaize. De Greenway burger! Ik kreeg er verschillende persberichten over binnen en zag veel andere bloggers de test al doen. Besluit? Deze burger ziet eruit als vlees, smaakt zelfs ook naar vlees maar is helemaal geen vlees. Hoe kan dat nu?

Wie zal het zeggen. Feit is dat ie volledig plantaardig is. Wat zit erin? Alleen maar plantaardige producten, waaronder erwten-eiwitten, rode bietensap, gebakken ui, kokosvet,..

Husband en ik deden de test. Ikzelf smaakte aan het begin van mijn hap wel een beetje een verschil, maar erna nog amper. Husband liet weten dat hij geen verschil smaakte en het vermoedelijk niet eens zou doorhebben als ie het op bijvoorbeeld een barbecue zou voorgeschoteld krijgen. Het ziet er echt verrassend sterk uit als vlees. De textuur, de kleur, de smaak, alles.

Zullen we de wereld dan een klein beetje mooier maken door af en toe voor deze burger te kiezen?

Klaar voor het recept? Komt ie dan!

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 Greenway burgers, exclusief te koop bij Delhaize.

2 el sojasaus

2 broodjes naar keuze

1 groene paprika

2 schelletjes cheddar

gemengde sla

mayonaise

sriracha (klik op het woord als je niet weet wat het is)

peper, zout

Bereiding:

Snijd de paprika in twee en verhit een grillpan op het vuur. Wanneer de pan heet is, leg je er de paprikahelften in. Bak een tiental minuten aan. Het vel mag verbranden, dat kan geen kwaad. Doe de paprika nadien in een plastic zakje en laat afkoelen. Haal de paprika’s er weer uit, nu kan je ze gemakkelijk pellen. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en kruid deze met peper en zout. Zet apart.

Vermeng een drietal el mayonaise met 1 flinke tl sriracha en meng. Zet apart.

Smeer elke burger in met 1 el sojasaus. Bak ze vervolgens aan in boter. Korst aan op hoog vuur en zet het vuur dan een beetje lager. Als de burgers bijna klaar zijn, leg je op elke burger een vel cheddar. Laat smelten.

Ondertussen snijd je je broodjes in twee en dep je aan de binnenkant wat gesmolten boter. Bak de binnenkant van de broodjes ook een paar minuten aan in de grillpan.

Neem de twee onderste helften van de broodjes. Smeer er flink wat srirachamayonaise op. Vervolgens wat sla, dan de burger met de kaas en dan de groene paprikablokjes. Smeer nog wat van de mayonaise op de bovenste helft van het broodje en zet het op de burger.

Serveren met frietjes (duh!) en een pintje!

Laat het smaken,

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *