As tested by Ginger

De geweldige kazen van Cheesin

Goeiedag! De kaaslovers gaan vandaag erg blij met me zijn, want ik heb een ge-wel-dige kaastip voor jullie: CHEESIN. Cheesin is het start-up bedrijf van kaasmeester Gijsbrecht Ostyn, een man met een duidelijke passie voor kaas. Het komt erop neer dat je je kan abonneren op een maandelijkse box met exclusieve kazen. Elke maand zorgvuldig samengesteld door kaasmeester Gijsbrecht. Je kan kiezen uit drie soorten boxen, eentje met drie kazen, eentje met vier kazen en eentje met vier en bijhorende deli’s. Aangezien een heerlijke kaasschotel er bij mij altijd wel in kan, ging ik in op zijn vraag om zo’n box eens uit te testen.

IMG_3065-2
Pssst, dit mooie kaasmes krijg je gratis bij je eerste box wanneer je een abonnement neemt (niet geldig bij de proefbox) met de code: Ginger2018

De levering verloopt vlot en de kazen komen in een gekoelde doos aan. De kazen zijn elk apart in een vacuüm zakje verpakt en er zitten lekkere extraatjes bij. Je kan zelf kiezen bij het nemen van een abonnement of je deze er bij wenst of niet. Er zaten bijvoorbeeld een chutney en zoete notentoastjes bij.

IMG_3077-2

Wat ik erg leuk vond aan de box was dat er informatiefiches voorzien waren voor elke kaas. De kazen zijn genummerd en op die manier kan je zien welke fiche bij welke kaas hoort. Al is dat zonder de nummertjes ook wel duidelijk, maar het lijkt me wel gemakkelijk wanneer er bijvoorbeeld twee kazen in zouden zitten die sterk op elkaar lijken. Op de fiches staat de naam en een foto van de kaas en vervolgens uitgebreide informatie zoals wie de producent is en vanuit welke kaasfamilie de kaas komt, maar ook het smaakprofiel, een uitgebreide beschrijving én (ook niet onbelangrijk) advies over welke wijnen goed bij de kaas zouden passen. Er zit ook nog een extra fiche bij met allergeneninfo en welke kazen wel/niet beschikbaar zijn voor zwangere dames.

IMG_3091-2

Let’s talk about cheese

Welke kazen zaten er in de box?

  1. Le pisé du Lot: een fluweelzachte geitenkaas, heel lekker en zacht van smaak
  2. Brillat Savarin affiné: mijn favoriet, eentje die je niet terug zult vinden in de dieetboeken door de volle room en verse boter, maar wel zacht en geweldig van smaak
  3. Herve ‘Doux’: Een gekende kaas, zacht en een beetje zoet. Iets minder mijn ding, maar ik denk dat de echte kaasliefhebbers deze absoluut gaan appreciëren.
  4. Gruyère d’alpage: Een geperste en gekookte kaas met een fijne smaak. Eentje die ik alvast wel kon lusten!

IMG_3060-2

Het leuke aan zo’n box is dat je steeds nieuwe kazen leert kennen. Het waren alvast kazen die ik nog niet op een kaasschotel ben tegengekomen. Het is ook echt tof om er wat meer over te leren aan de hand van de fiches. En geef toe, een avond onder vrienden met een grote kaasschotel en een lekker glaasje wijn. Heerlijk, toch? Het grote voordeel aan een kaasschotel is dat je als gastheer/vrouw geen werk hebt. Gewoon alles mooi op tafel zetten en je kan voor de rest van de avond gezellig aan tafel blijven zitten. Zalig!

Je kan ook een box schenken aan iemand. Dat vind ik wel een leuk idee voor de feestdagen. Daar ga je een kaasliefhebber een groot plezier mee doen.

IMG_3090-2

Ginger’s advies

Mijn advies? Voor mensen die een goede kaas kunnen appreciëren en graag nieuwe, exclusieve kazen leren kennen, is deze box echt wel een aanrader.

Je kan hier klikken voor meer informatie.

IMG_3098-2

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *