As tested by Ginger

Croustina, dé nieuwe broodmachine van Panasonic

Of ik de nieuwe broodmachine van Panasonic wilde testen? Met zo’n sexy naam als ‘Croustina‘ (komaan, wat een heerlijke naam), kon ik toch gewoon niet nee zeggen. Ik had nooit eerder met een broodmachine gewerkt, maar het stond wel op mijn verlanglijstje. Enthousiast was ik dus zeker, maar uhm, hoe moet dat eigenlijk? Brood bakken? 

Ik heb wel eens een paar keer geprobeerd zelf brood te bakken, maar om één of andere reden waren dat broden die je nog eerder zou gebruiken om een muur mee te metsen dan om ooit je tanden in te zetten. Ik was dus een beetje nerveus, waarom zou het met een broodmachine dan wél lukken? MAAR die stress was dus voor niets nodig, want het is echt heel gemakkelijk met deze broodmachine. 

Je krijgt een simpele handleiding met welk menu je voor welk recept moet gebruiken en bij het recept staat heel duidelijk in welke volgorde je de ingrediënten moet toevoegen. Voor extra inspiratie en toffe receptjes, kan je naar deze site gaan. Dat is voor als je graag wat creatievere dingen met de Croustina doet.

Je moet in principe gewoon het mandje dat in de machine zit eruit halen, alles in de correcte volgorde met de juiste hoeveelheden toevoegen, het menu selecteren en op start drukken. Enkele uren later: brood = klaar. Het toestel is echt gemakkelijk te hanteren. Neem het van deze ‘dat heeft teveel knopjes of die handleiding is te lang en ik ben te lui dus laat het uit’-lady aan. 

Ik bakte speltbrood met mosterdzaad en een gewoon wit tarwebrood. Beiden waren luchtig en hadden een lekker krokante korst. Heerlijk toch, eerst genieten van de geur van versgebakken brood om er vervolgens je tanden in te zetten en dat kraakje van de krokante korst te horen. Hmmmm! Is er iets beter op deze wereld dan versgebakken brood? Ik wéét dat velen het met me eens zijn. Wij Belgen love our broodjes. 

Je kan trouwens veel meer doen dan enkel brood bakken met de Croustina. Je kan er cake in bakken, pizzadeeg maken en zelfs confituur in klaar maken. Dàt moest ik testen. 

Ik bakte er een glutenvrije chocoladecake in die zo smeuïg en lekker was dat ik er niet van af kon blijven (beheers u, Ginger!) en ook aardbeienconfituur werd getest én goedgekeurd. Beiden eveneens heel gemakkelijk om te maken. De stappen volgen, wat geduld hebben, et voilà. 

Iemand een sneetje brood met confituur en een stukje chocoladecake om af te sluiten? 

Smakelijke groeten, 

Laurence

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *