As tested by Ginger,  Dessert,  Ontbijt

Appel uit de oven met bosbessen, yoghurt en granola

Ontbijt je graag gezond, maar wil je in het weekend wel wat anders zonder meteen ongezond te zijn? Ben je nog op zoek naar een tof gerechtje voor die ene brunch met vrienden? Of weet je nog niet wat je dessertje zal zijn bij het etentje met de familie volgend weekend? Ginger to the rescue!

En niet alleen Ginger, maar ook de ‘Great Granola’ van Julia’s Delicious World. Helemaal homemade en gemaakt obv van haver, noten, zaden en pitten. Er worden enkel gezonde vetten en natuurlijke suikers of zelfs geen suiker gebruikt. Heel goed om die bloedsuikerspiegel op pijl te houden na je ontbijt. Nobody likes suikerdipjes!

IMG_5961

De ‘Great Granola’ wordt in drie verschillende smaken gemaakt door Mieke, de eigenares van Julia’s Delicious World. Een Belgische jongedame die in Nederland woont en besloot van haar signature granola’s haar werk te maken. Leve de lady bosses!

IMG_5817

Welke drie smaken zijn er?

  • Great Granola Superfoods met noten, zaden en bessen waaronder de gojibes.
  • Great Granola Barista met chocolade, gepofte quinoa, amandel en kokos (mijn favoriet!)
  • Great Granola Apples met stukjes appel. Deze is volledig suiker- en notenvrij.

IMG_5819
Perfect voor een heerlijk, snel en simpel ontbijtje. Fruit, yoghurt & granola = gouden combinatie!

Ik zou natuurlijk mezelf niet zijn als ik ook niet een lekker gerechtje ontwikkelde met deze granola. Een appel gevuld met bosbessen uit de oven, afgewerkt met yoghurt en granola. Klinkt dat niet top? Ik dacht van wel!

IMG_5959

Benodigdheden, voor 4 personen:

4 appels

250 g verse bosbessen

1/2 tl kaneel

1 tl gemberpoeder

1 tl vanille extract

sap van 1 grote sinaasappel

Afwerking: 4 el yoghurt, 4 el Great Granola Superfoods, eventueel wat vers rood fruit

IMG_5818

Bereiding:

Trek met je mes wat sneetjes in de schil van de appel zodat deze niet ploft bij het bakken. Snijd het hoedje van de appels en hol ze uit.

Was de bosbessen en meng ze met het sinaasappelsap, gemberpoeder, kaneel en vanille. Vul de appels met dit mengsel en zet ze 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

IMG_5957

Haal ze nadien uit de oven en nu is de keuze aan jou. Ofwel eet je ze lekker warm ofwel lauw of koud. Ik liet ze even afkoelen, omdat ik de bosbessen dan lekkerder vind, maar dat is naar eigen smaak.

Leg de gevulde appels op bordjes, doe er een eetlepel yoghurt op en werk af met de granola en eventueel wat extra vers rood fruit.

TIP: Vervang de yoghurt door een bolletje vanilleijs en je hebt meteen een dessert om U tegen te zeggen. Hmmmm.

Gezond genieten maar!

Laurence

IMG_5958

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *